Lijepom Našom

              Rijeka je najveća luka i treći grad po broju stanovnika u Hrvatskoj. Leži uz tok rijeke Rječine, po kojoj je i dobila ime. U zaleđu se pruža planinski prostor koji malima i velikima zimi pruža obilje radosti – čak i jedinstveno skijanje s pogledom na more!
          Zagreb je glavni grad Republike Hrvatske. Smjestio se podno Medvednice (Zagrebačke gore) i uz obale rijeke Save. Razvio se iz dvaju gradova: Kaptola i Gradeca. Bila su to dva srednjovjekovna grada zaštićena debelim zidinama i kulama koja su se stoljećima razvijala jedan pokraj drugoga, svaki na svome brežuljku.
    FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK, WIKI       Karlovac je grad u Pokuplju, na mjestu gdje se sastaju četiri rijeke: Kupa, Korana, Mrežnica i Dobra. Izgrađen je kao idealni grad, u obliku šestokrake zvijezde.                 Ime, mjesto i datum rođenja Karlovac se razvio iz tvrđave izgrađene radi obrane od Osmanlija, na poplavnom području između rijeke Kupe i Korane, ispod utvrde Dubovca!
        FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK, WIKI         Požeška je kotlina udolina u Slavoniji okružena planinama. Plodna polja, vinograde i voćnjake obrubljuju guste šume. Zbog velikoga prirodnoga bogatstva stari su Rimljani taj kraj nazvali Zlatnom dolinom.                   Planinski vijenac Čak je pet planina okružilo ovaj dio slavonske ravnice: Psunj, Papuk, Krndija, Požeška gora i Dilj-gora, a među njih se malo ugurala i Ravna gora.
          FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK, WIKI     Konavle su područje na krajnjem hrvatskom jugu. Obalni dio proteže se od Župskoga zaljeva i cavtatskih uvala i otočića preko strmih konavoskih stijena do poluotoka Prevlake i rta Oštra. U središnjem dijelu pruža se plodno Konavosko polje.
          FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK, WIKI   Turopolje je nizinski kraj južno od Zagreba, između rijeke Save i brežuljkastih Vukomeričkih gorica. Središnjim dijelom teče rijeka Odra. Najveće je naselje grad Velika Gorica. Stari su Rimljani u tom kraju sagradili kameni grad Andautoniju.
          FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK, WIKI     Imotski  je kraj vrlo bogat vodom. Čista i bistra, pohranjena je u  krškom podzemlju, a na površini se pojavljuje u najčudesnijim oblicima. Veličanstveno Crveno jezero i Modro jezero spomenici su prirode.
        FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK, WIKI       Rijeka Neretva izvire u susjednoj Bosni i Hercegovini te najvećim dijelom protječe kroz nju. Posljednjih dvadesetak kilometara teče kroz Hrvatsku i ulijeva se u Jadransko more kraj Ploča. Ušće joj je delta – rijeka se lepezasto širi dolinom i stvara rukavce.
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK, WIKI Delnice su ne samo najveće naselje u Gorskome kotaru nego i najviši grad u Hrvatskoj. Zima tom kraju donosi obilje snijega, ali i snježnih radosti. Upravo je u Delnicama bila sagrađena hrvatska skijaška skakaonica. Skijati i sanjkati može se i noću na osvijetljenim stazama.
Stranica 1 of 41234
natrag na vrh
x

10% popusta na prvu kupnju - prijavom na newsletter