O nama

Mozaik knjiga jedna je od vodećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj.

U obliku samostalnog društva registrirana je 1991. godine u Zagrebu iz do tadašnje hrvatske podružnice grupe Mladinska knjiga, najveće izdavačke kuće u jugoistočnoj Europi sa sjedištem u Ljubljani, utemeljene 1945. godine.

Kao obiteljski nakladnik već više od 25 godina objavljujemo izdanja namijenjena svim uzrastima, od najmlađih do najstarijih.

Naši naslovi variraju od popularne domaće i strane beletristike do velikih ilustriranih enciklopedija i izdanja od nacionalnog značaja, od psiholoških priručnika i zdravstvenih savjetnika do kuharica i savjetnika za odgoj i roditeljstvo, od dječjih knjiga i slikovnica do lektire za osnovnu i srednju školu.

Godišnje objavimo i do 150 novih naslova i 100 reprinata prijašnjih uspješnica. Godinama pratimo neke od istaknutih domaćih autora poput Pavla Pavličića, Gorana Tribusona, Julijane Matanović, Sanje Polak, Sanje Pilić i Mire Gavrana. Zanimljivo je da je oko jedne trećine svih naših objavljenih naslova namijenjeno djeci.

Osim knjiga objavljujemo i dva omiljena dječja časopisa za učenike osnovnih škola – Prvi izbor i Moj planet. Prvi izbor namijenjen je školarcima od 1. do 4. razreda, a izlazi svakog mjeseca, 10 puta godišnje. Moj planet je najčitaniji časopis iz prirode i društva, a namijenjen je učenicima viših i nižih razreda osnovne škole.

U sklopu Mozaika knjiga djeluje i Svijet knjige, prvi i najveći hrvatski knjižni klub u Hrvatskoj koji djeluje bez prekida već više od 20 godina te broji više od 30.000 članova. Njegova je posebnost u tome što svojim članovima omogućuje kupovinu knjiga po klupskim cijenama, nižima nego u običnim knjižarama, kao i kupnju putem kataloga koji izlazi pet puta godišnje, ali i putem interneta i u klupskim centrima.

Od 2006. surađujemo s izdavačkom kućom Reader’s Digest.

Uz bogatu izdavačku djelatnost, Mozaik knjiga jedan je od suvlasnika lanca knjižara Algoritam Profil Mozaik (APM) – najvećeg knjižarskog lanca u Hrvatskoj. Naša izdanja možete naći ondje kao i u ostalim boljim knjižarama diljem Hrvatske.

S veseljem Vas pozivamo da se upoznate s našom ponudom knjiga na našim internetskim stranicama.

Adresa:
Mozaik knjiga d.o.o.
Karlovačka cesta 24 A
10 020 Zagreb