O nama

Mozaik knjiga logo

O nama

Mozaik knjiga jedna je od vodećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj. Izdaje knjige domaćih i stranih pisaca i darovitih pripovjedača te njeguje klasike prošlosti i dječju literaturu. U obliku samostalnog društva registrirana je 1991. godine u Zagrebu iz dotadašnje hrvatske podružnice grupe Mladinska knjiga, najveće izdavačke kuće u jugoistočnoj Europi sa sjedištem u Ljubljani, utemeljene 1945. godine.

U Mozaiku knjiga vjerujemo da je književnost sastavni dio svakodnevnice te naglašavamo potencijal književne riječi koja, bez obzira na vrijeme u kojem živimo, još uvijek živi. Knjige potiču maštu i nerijetko su najbolji lijek za dušu. Stoga, među našim izdanjima nalazi se knjiga za svakog čitatelja, a mi marljivo i strpljivo objavljujemo raznolike naslove s najvećom pažnjom i entuzijazmom.

Obiteljski nakladnik

Usmjereni smo prema glavnom stupu svake zajednice – obitelji. Kao obiteljski nakladnik već više od 26 godina objavljujemo izdanja namijenjena svim uzrastima, od najmlađih do najstarijih.

Naši naslovi variraju od popularne domaće i strane beletristike do velikih ilustriranih enciklopedija i izdanja od nacionalnog značaja, od psiholoških priručnika i zdravstvenih savjetnika do kuharica i savjetnika za odgoj i roditeljstvo, od dječjih knjiga i slikovnica do lektire za osnovnu i srednju školu.

Naše knjige su osvojile veliki broj nagrada i jedna smo od najnagrađivanijih hrvatskih nakladničkih kuća. Godišnje objavimo i do 150 novih naslova i 100 reprinata prijašnjih uspješnica, a redovito i organiziramo mnoštvo promocija i razgovora s autorima te prisustvujemo domaćim i inozemnim sajmovima knjiga, koji su uvijek jako dobro posjećeni. Mozaik knjiga je dokaz da je uloga knjige i danas, pored medija, ekspanzije interneta i razno raznih drugih oblika zabave, iznimno jaka i prisutna.

Godinama razvijamo pouzdane partnerske odnose s važnim nakladničkim kućama i književnim agentima diljem svijeta. Naši autori su jedni od najistaknutijih i najčitanijih domaćih autora poput Pavla Pavličića, Gorana Tribusona, Julijane Matanović, Sanje Polak, Sanje Pilić i Mire Gavrana. Zanimljivo je da je oko jedne trećine svih naših objavljenih naslova namijenjeno djeci.

DJEČJI ČASOPISI

Osim knjiga objavljujemo i dva omiljena dječja časopisa za učenike osnovnih škola – Prvi izbor i Moj planet. Prvi izbor namijenjen je školarcima od 1. do 4. razreda, a izlazi svakog mjeseca, 10 puta godišnje. Moj planet je najčitaniji časopis iz prirode i društva, a namijenjen je učenicima viših i nižih razreda osnovne škole.

SVIJET KNJIGE

Svijet knjige - učlanjenje

U sklopu Mozaika knjiga djeluje i Svijet knjige, prvi i najveći hrvatski knjižni klub u Hrvatskoj koji djeluje bez prekida već više od 20 godina te broji više od 30.000 članova. Njegova je posebnost u tome što svojim članovima omogućuje kupovinu knjiga po klupskim cijenama, nižima nego u običnim knjižarama, kao i kupnju putem kataloga koji izlazi pet puta godišnje, ali i putem interneta i u klupskim centrima.

READER’S DIGEST

Od 2006. surađujemo s izdavačkom kućom Reader’s Digest.

Naša izdanja možete naći u svim boljim knjižarama diljem Hrvatske, ali i na našem web shopu https://www.mozaik-knjiga.hr/  

S veseljem Vas pozivamo da se upoznate s našom ponudom knjiga na našim internetskim stranicama!

 

Adresa:
Mozaik knjiga d.o.o.
Karlovačka cesta 24 A
10 020 Zagreb

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.