Carevo novo ruho

Hans Christian Andersen

Autor bajke „Carevo novo ruho” danski je autor Hans Christian Andersen. Ovaj klasik uči djecu o temeljnim ljudskim vrijednostima, da nije najvažnije kako izgledamo, već je puno važnije da budemo dobri i iskreni. „Carevo novo ruho” je djelo koje govori o čovjekovoj taštini, gluposti, mudrosti, naivnosti, prepredenosti, čovjekovoj težnji prema položaju, materijalnom bogatstvu, moći. Ovaj projekt podržalo je Ministarstvo kulture i medija RH.

Pročitala: Mirela Matković. Animacija i izrada špice: Studio Allegra. Ilustrirao: Patricio Alejandro Aguero Marino

Poslušaj

Orašar

E.T.A. Hoffmann, Patricio Alejandro Aguero Marino

“Orašar” je jedna od najpoznatijih i najljepših zimskih bajki na svijetu i teško je zamisliti Božić bez nje. Slavna božićna bajka sad je pronašla svoje mjesto i u koricama ove prekrasno oslikane slikovnice. Slikovnicu “Orašar” obožavat će i veliki i mali čitatelji podjednako. Uvijek iznova vodit će vas u čarobni svijet bajke u kojem je sve moguće. Ovo je prva audiovizualna knjiga nastala u sklopu projekta koje je podržalo Ministarstvo kulture i medija RH.

Pročitala: Mirela Matković. Animacija i izrada špice: Studio Allegra. Ilustrirao: Patricio Alejandro Aguero Marino

Poslušaj

Mozaikova slušaonica

U godini koja je proglašena Godinom čitanja, Mozaik knjiga kreće s projektom besplatnih audio slikovnica namijenjenih ponajprije najmlađim korisnicima pod nazivom Mozaikova slušaonica. Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija. Projekt na suvremen i jednostavan, uhu i oku ugodan i prirodan način djeci pomaže da usvoje znanja i vještine potrebne za život. Kao izdavač prepoznali smo da digitalno čitanje, uz listanje slikovnice, dodatno potiče usvajanje navike čitanja kod djece.

Digitalno ćemo obraditi najprodavanije slikovnice Mozaika knjiga, takozvane longselere, od odabranih Andersenovih bajki i bajki braće Grimm, preko zabavnih slikovnica za najmlađe, do onih čije smo uprizorenje imali priliku i čast vidjeti na kazališnim daskama te malim i velikim ekranima.