Arhiva

Koliko su privlačni oni koji čitaju?

Odmah zaboravite na otrcanu frazu da knjiški moljci nisu privlačni. Sudeći prema rezultatima nedavnog istraživanja jedne stranice za upoznavanje, muškarci i žene koji čitaju veoma su poželjni. Izgleda da sadržaj kućne biblioteke mnogo govori o vlasniku. Broj knjiga, kao i naslovi pojedinih djela veoma su važni prilikom zavođenja. Smatra se da su strastveni čitatelji veoma privlačni Stranica za upoznavanje eHarmony provela je istraživanje među svojim brojnim korisnicima.
VIŠE

Na Netflix uskoro stiže nova serija sa savjetima Marie Kondo

Autorica svjetskog bestselera naslova „Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život“ Mari Kondo vraća se na male ekrane u novoj hit seriji! Popularni Netflix najavio je novi serijal „Sparking Joy with Marie Kondo” u kojem će Marie podrobnije prikazati kako svoju KonMari metodu primijeniti na posao, odnose i društvo oko sebe.
VIŠE

Lady Whisteldown najavila snimanje treće i četvrte sezone Bridgertona

Netflixova hit serija Bridgerton imat će treću i četvrtu sezonu, objavljeno je na službenom Instagram profilu serije. “Imamo vrlo posebnu objavu. Bridgerton će imati treću i četvrtu sezonu. Spisateljica će morati kupiti više tinte…“, glasila je objava koja je nesumnjivo razveselila brojne fanove diljem svijeta.
VIŠE

Upoznajte prvog knjiškog batlera

Vjerojatno bi ga mrzio da nije toliko sladak. Mislim na „The Around B“, malog knjiškog robota-batlera, čiji su tvorci Kim Seungwoo i Kyumin Ha, inženjeri tvrtke Naver Labs Ideja ovog kreativnog dvojca je da vas robot-batler odmah po ulasku u knjižaru ili knjižnicu počne pratiti.
VIŠE

Uskoro kreće snimanje novih afera omiljene obitelji Bridgerton

Nakon što se je prva sezona serije „Bridgerton“ osvojila svijet, Netflix je potvrdio da će se ovog proljeća početi snimati i druga sezona. Podsjetimo, riječ je o seriji temeljenoj na serijalu romana Bridgerton koji se sastoji od osam knjiga, a čija je autorica kraljica ljubavnih romana Julia Quinn.
VIŠE

Estonija otvorila muzej zabranjenih knjiga

U gradu Tallinnu, u Estoniji, otvoren je muzej posvećen knjigama iz cijelog svijeta koje su u prošlosti bile zabranjene, spaljene ili cenzurirane. Projekt je vodio i realizirao Joseph Maximillian Dunnigan,  koji u Estoniji živi posljednjih pet godina, u koju se doselio iz rodne Škotske.
VIŠE

Koliko stranica treba imati savršena knjiga?

Postoji li uopće idealan broj stranica i zašto su pojedinci toliko time opterećeni? Što znači da knjiga ima previše stranica? Svatko tko voli čitati, reći će da nijedna knjiga nije predugačka, ali da se ne lažemo, svi mi imamo sliku o nekom „idealnom“ broju stranica kada je debljina knjige u pitanju.
VIŠE

Osam ponovljenih izdanja omiljenih dječjih autorica

Sanja Pilić i Sanja Polak dvije su najčitanije spisateljice u Hrvatskoj. Obje su odlučile svoj književni opus posvetiti djeci i mladima, a upravo njihova vjerna publika već desetljećima dokazuje da u svijetu domaće dječje književnosti nemaju konkurenciju. Među top 15 najčitanijih dječjih knjiga, prema podacima Knjižnica grada Zagreba, knjige Sanje Polak i Sanje Pilić često zauzimaju pravih deset pozicija.
VIŠE

AKCIJA!

Pogledaj ponudu

AKCIJA!

Umanjiite stres i otkrijte samopomoć koja doista djeluje!

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.