Mozaikovnica

Mozaikov Book Bloger 2020. godine

Ispratili smo 2020. godinu i novu dočekali uz želje da bude mirnija, s manje uzbuđenja, a uz puno zdravlja, sreće i ljubavi. Nova godina često je prilika za novi početak, ali i za analizu svega što smo napravili u godini koju ostavljamo iza sebe.
VIŠE

Čovpas postaje zvijezda filmskog platna

Američki filmski studio DreamWorks razveselio je milijune obožavatelja strip-romana o najpopularnijem čovjekolikom psu. Kako su najavili, uskoro kreće izrada animiranog filma o svima omiljenom Čovpasu, a redateljske palice primit će se već poznato i renomirano ime u filmskoj industriji – Peter Hastings.
VIŠE

Zašto su danas knjige ljepše nego prije?

Dizajn naslovnice postao je izuzetno važan, ali zašto su neke korice postale legende?   Par očiju i crvene usne koje lebde iznad New Yorka na koricama knjige „Great Gatsby“. Pola čovjek, pola vrag na romanu „American Psycho“ Breta Eastona Ellisa. Zupčanik umjesto oka na „Clockwork Orange“ autora Anthonyja Burgessa.
VIŠE

Što otkrivaju brojevi, koje gradove knjigoljupci trebaju posjetiti?

Mnogi se gradovi natječu za titulu književne meke. Velika borba vodi se između irskog grada Dublina koji je dom genijalaca kao što su Joyce ili Yeats i ruskog Sankt Peterburga koji je dom klasika poput „Ane Karenjine“, „Zločina i kazne“ i „Pikove dame“.
VIŠE

Pet prednosti čitanja knjiga u elektroničkom formatu

Činjenica je da sate i sate možemo provesti u raspravi uspoređujući elektroničke i tiskane knjige. Međutim, kako sve dublje gazimo u digitalno doba, za sve nas je imperativ ići u korak s vremenom. S obzirom na to da se sve više ljudi zanima za tehnologiju, broj čitatelja tiskanih knjiga manji je svakoga dana.
VIŠE

Stigla je službena pozivnica za bal kod obitelji Bridgerton

Volite li romane iz serije o obitelji Bridgerton autorice Julie Quinn? Ako je odgovor DA pripremite kokice! 25. prosinca 2020. godine na Netflix stiže istoimena serija temeljena na njezinim najprodavanijim romanima, koja će sigurno postati nova opsesija milijunima gledatelja! Snimanje je počelo u srpnju 2019.
VIŠE

Znate li što znači ‘bromans’?

Kao i većina muškaraca, rano sam kreirao mišljenje o ljubavnim romanima: oni nisu za muškarce. Kao mladić borio sam se s anksioznošću zbog intimnosti i seksa, tako da vam je jasno zašto sam se klonio knjiga koje je moja baka čitala poput kakve poslastice.
VIŠE

Popularni Goodreads proglasio najbolje knjige 2020. godine

Svaki pravi knjigoljubac prije konačne odluke koju će sljedeću knjigu kupiti i početi čitati prvo posjeti popularnu stranicu Goodreads gdje može saznati kakve su recenzije i komentari. Više od 90 milijuna korisnika stranice svake godine glasa za omiljene knjige objavljene u tekućoj godini.
VIŠE

Tiskarske pogreške u prvim izdanjima svjetskih hitova

Ljudski je griješiti i svi to radimo, pogotovo kada su u pitanju pogreške nastale tijekom tipkanja. Ali različite vrste pogrešaka u tipkanju mogu imati različite posljedice – velika je razlika između pogrešno napisanog imena vašeg kolege u emailu i pogreške u tiskanom izdanju knjige koje će moći vidjeti brojne generacije u budućnosti.
VIŠE

Najpopularnije knjige napisali su muškarci

Većina nas nakon što pročita knjigu odmah zna je li mu se svidjela ili ne, dok je nekima prilikom odabira sljedećeg naslova bitan spol autora. Razlika između spolova u književnosti je godinama prisutna, a kroz povijest dodatno je povećana. Neke su knjižare otišle toliko daleko i napravile vizualni eksperiment kako bi dokazale koliko pisci (muškarci) dominiraju policama za knjige.
VIŠE

Pubovi za knjigoljupce u Dublinu

UNESCO je grad Dublin proglasio „gradom književnosti“, stoga ne čudi da ga godišnje posjeti nekoliko tisuća ljubitelja knjige. U ovom gradu živjeli su mnogi pisci zbog čega ne prestaje inspirirati nove generacije svojom starinskom aurom i bajkovitim izgledom. Svi knjigoljupci koji se nađu u ovom irskom gradu moraju obavezno posjetiti Muzej pisaca u Dublinu.
VIŠE

Ne postoji bolja superhrana za vaš mozak od knjige

Čitanje je najbolji način da se dobije duboko i sveobuhvatno razumjevanije teme ili discipline. Neke knjige se čitaju samo jednom, što pruža trenutačno zadovoljstvo i onda osjetite da ih možete proslijediti dalje. Druge će od vas tražiti više. Pravo je pitanje: koliko ste spremni posvetiti im se?
VIŠE

RASPRODAJA

Pogledaj ponudu

RASPRODAJA

Naslovi po vrlo pristupačnim cijenama, sniženim do čak 90%.

.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.