Knjige koje će dodatno zapaliti ljetne mjesece

Samo pravi knjigoljupci znaju kakav je osjećaj kada stignu nove knjige. Zbog netaknutih korica, novih likova i radnje te prepoznatljivog mirisa knjiga mnogi ostaju bez daha. Kako bi ublažili potencijalne srčane probleme, u nastavku vam otkrivamo sedam romana koji će do Interlibera krasiti vaše police.

  1. Angela Marsons

Ljubav prema pisanju Angela Marsons otkrila je u osnovnoj školi kad joj je kratka priča o stijenama i moru koju je napisala donijela prvu literarnu nagradu. Na nagovor partnerice počela je sudjelovati u natječajima za kratku priču, što je rezultiralo pobjedom i trima ulascima u uži izbor. Danas Angela Marsons iza sebe ima šesnaest nastavaka izuzetno uspješne serije kriminalističkih romana o inspektorici Kim Stone. „Nijemim vriskom“, prvim romanom prevedenim na hrvatski jezik, Marsons je odmah među našim čitateljima stekla brojne poklonike, a njezina istražiteljica Kim Stone postala je kultni književni lik.

Jesen 2023. donosi ubojiti osmi slučaj kultne inspektorice Kim Stone.

  1. Kiran Millwood Hargrave

Za ljubitelje „Arijadne“, „Prognanica“, „Kirke“ i „Sluškinjine priče“ stiže prava poslastica. Kiran Millwood Hargrave domaćoj se publici predstavlja s romanom „The Mercies“.

Nakon što je oluja ubila sve muškarce na otoku, dvije žene u norveškom obalnom selu iz 17. stoljeća bore se za preživljavanje, protiv prirodnih sila i muškaraca koji su poslani da oslobode zajednicu od navodnog vještičarenja.

  1. Jennifer Hillier

Jennifer Hillier strahuje od mraka, ali prodire u najmračnije kutove ljudskog uma. Rođena je u Torontu, stasala u Seattleu, ali svojim je romanima osvojila svijet. „Sve što činimo u mraku“ njezin je prvi roman preveden na hrvatski jezik, a u rekordnom roku osvojila je i domaću zahtjevnu publiku.

Drugu polovicu godinu rezervirajte za atmosferičan i napeti psihološki triler autorice koja postaje broj jedan u svojoj kategoriji. U romanu „Little Secrets“ mlada žena shrvana tragedijom očajnički pokušava spasiti svoj brak, ali tajni životi i laži izlaze na površinu.

  1. F. Kuang

F. Kuang nagrađivana je autorica bestselera trilogije „Rat makova“ te romana „Babel“ i „Yellowface“. Na Sveučilištu Cambridge završila je magisterij iz područja sinologije, dok je na Sveučilištu Oxford završila znanstveni magisterij iz područja suvremene sinologije. Trenutačno je na doktoratu iz područja istočnoazijskih jezika i književnosti na Sveučilištu Yale.

Svega nekoliko mjeseci nakon „Babela“ dolazi nam i prvi dio trilogije „Poppy War“, epska povijesna vojna fantazija, nadahnuta krvavom poviješću kineskog dvadesetog stoljeća ispunjena izdajom i magijom.

  1. Julia Quinn

Julia Quinn počela je pisati po završetku fakulteta i otada ne prestaje. Autorica je nagrađivanih povijesnih ljubavnih romana, uključujući seriju romana o obitelji Bridgerton ‒ uspješnicu New York Timesa i jednu od najgledanijih ekranizacija u povijesti Netflixa. Na hrvatski su joj između brojnih romana prevedeni romani „Zbog gospođice Bridgerton“, „Ljepše od raja“ i „Mala laž“.

Kraj godine dodatno će zapapriti prijevod romana čiju smo ekranizaciju gledali ove godine. Riječ je o romanu „Queen Charlotte: A Bridgerton Story“ koji se bavi rasnim problemima, tragičnom ljubavnom pričom, te nas malo bolje upoznaje s osebujnim likom Kraljice Charlotte koju smo imali priliku gledati u Bridgertonu.

  1. Amor Towles

Amor Towles rodio se i odrastao u okolici Bostona. Diplomirao je na Sveučilištu Yale te je na Sveučilištu Stanford magistrirao engleski jezik. Autor svjetskih bestselera prodanih u milijunima primjeraka „Plemeniti gospodin u Moskvi“ i „Lincolnova cesta“, Towles živi na Manhattanu sa suprugom i dvoje djece.

Ovaj majstor pripovijedanja i u svojem trećem romanu „Rules of Civility“ vodit će čitatelje na nezaboravno putovanje Amerikom davne 1937. godine. Njegov roman je prepun života, šarma, bogato izmaštanih mjesta i nezaboravnih likova.

  1. Lisa Jewell

Lisa Jewell autorica je uspješnica koje su osvojile vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga diljem svijeta. Prvotno se proslavila svojim ljubavnim romanima, no njezina se popularnost povećala kada se okušala u kriminalističkim romanima. „A onda je nestala“, „Obitelj s gornjeg kata“, „Ostaci obitelji“ i „Noć kad je nestala“ uspješnice su koje su pokorile obje strane Atlantika.

Ova omiljena autorica napetih romana vraća se s novim psihološkim trilerom „None of This Is True“ koji govori o ženi koja se nađe predmetom vlastitog popularnog podcasta o istinitom zločinu.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.