Prognanice

Christina Baker Kline

Na zalihi
18,57 €
15,00 €
Dodaj u košaricu

Prognanice

14,29 

- +
Podijeli:

Prognanice

Autorica bestselera Vlak siročadi vraća se s ambicioznim, emocionalnim romanom Prognanice, priči o nevjerojatnim sudbinama triju žena i nedaćama kroz koje zajedno prolaze dok se bore za iskupljenje i slobodu u novom društvu.

Evangeline, naivnu guvernantu u Londonu, zaveo je sin poslodavca, a kada je otkrivena njezina trudnoća, otpuštena je i poslana u ozloglašeni zatvor Newgate. Nakon nekoliko mjeseci provedenih u nehumanim uvjetima, osuđena je na progon “s onu stranu mora”, u zloglasnu Van Diemenovu zemlju.

Na prenamijenjenom brodu za robove, Medeji, Evangeline sklapa prijateljstvo s Hazel, vještom babicom i travarkom, također osuđenom na višegodišnje progonstvo. Mudra onoliko koliko je Evangeline naivna, Hazel uskoro izrađuje kućne lijekove zatvorenicima i mornarima u zamjenu za razne usluge.

Iako je Australija dom Aboridžina, britanska vlada smatra svoju novu koloniju nenaseljenom, a na domoroce gleda kao na neugodnu smetnju. Do dolaska Medeje mnogi od njih već su prisilno prognani, a jedna od njih je i Mathinna, siroče poglavice plemena Lowreenne, koju je prisvojio novi guverner Van Diemenove zemlje.

U ovom prekrasnom i potresnom romanu Christina Baker Kline briljantno rekreira početke novog društva u slikovitoj i izazovnoj zemlji. Prepun izuzetnih detalja, roman Prognanice priča o milosti rođenoj iz teškoća, neraskidivim vezama među ženama te naslijeđu, kako kulturnom tako i onom obiteljskom.

O autorici romana Prognanice:

CHRISTINA BAKER KLINE rođena je u Engleskoj, a odrasla je u Maineu. Autorica je osam romana uključujući međunarodni bestseler Vlak siročadi. Bila je rezidentni pisac na Sveučilištu Fordham od 2007. do 2011. godine, a dobitnica je i stipendije zaklade Geraldine R. Dodgem ako i nekoliko istraživačkih stipendija za Irsku i Minnesotu. Živi u blizini New Yorka.
Kad god je to moguće, provodi vrijeme u sjevernoj Minnesoti ina obali Mainea.

X

RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Ovaj roman je potresan, dirljiv i jednako toliko predivan. Jedan od onih romana koji se ne zaboravljaju tako lako. Preporučujem od srca.više

RECENZIJA Saša Jakšić, Ovisna o čitanju

Pročitajte knjigu, fenomenalna je, i izvucite iz nje snagu da se ustanete iz kreveta i kad ste najumornije, da nabacite osmijeh i kada vam se plače, da se šalite i kada vam ste najtužnije, a onda tu istu knjigu proslijedite drugoj ženi.više

RECENZIJA Antonia Kliska, Mali dnevnik čitanja

Jako dobra priča i knjiga za odmoriti uz čitanje, a istraživati nakon. Što se mene tiče, ovo je mogla biti prava saga u nastavcima sa još tri puta više priče o svakoj od junakinja. Ne bi mi dosadilo mi u jednom trenu.više
  • Broj stranica: 352
  • Godina izdanja: 2022.
  • ISBN: 9789531432337
  • Strani naslov: The Exiles
  • Prevoditelj: Tomislav Žilić
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14 x 20 cm
  • Težina: 350 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti


15,00 

15,00 

11,05 

18,00 

12,67 

21,51 

17,00 

19,50 

18,00 

21,50 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.