Sve što je ostalo nerečeno

Na zalihi
21,50 €
Dodaj u košaricu

Sve što je ostalo nerečeno

20,48 

- +
Podijeli:

Sve što je ostalo nerečeno

Tom Monderath uživa u ljubavnoj sreći koju je pronašao s Jenny i njezinim sinčićem Carlom – obitelj, nešto od čega je cijeli život bježao, sada mu je postala izvor radosti i spokoja. No ljubavnu idilu remeti činjenica da se Greti, njegovoj majci oboljeloj od Alzheimerove bolesti, stanje pogoršava. Usto, u njegovu se životu iznenada pojavio Henk, čovjek koji tvrdi da imaju zajedničkog oca. Tomu je već i nedavno saznanje da ima polusestru uzburkalo inače dovoljno uzbudljiv život televizijskog celebrityja, no pojava polubrata jednostavno je previše za njega i najradije se ne bi dublje upoznavao s njim niti kopao po prošlosti. Osobito stoga što je Henk sin njegova oca Konrada, šutljivog čovjeka s kojim Tom nikada nije ostvario prisan odnos. No Jenny, po prirodi radoznala, i Henk pronašli su zajednički jezik i zdušno se primaju istraživanja o Konradovoj prošlosti.

Konrad Monderath, cijenjeni kelnski liječnik, nije imao lak život. Još kao nezreo mladić doživio je sve strahote ratnih razaranja, a i sâm se borio u ratu te završio u američkom ratnom zarobljeništvu, gdje se suočio s teškim fizičkim radom, ali i preispitivanjem vlastitih uvjerenja. Kasnih 1940-ih stigao je u Heidelberg gdje se zaljubio u Gretu, mladu, pomalo tajanstvenu ženu s čijom se usamljenošću lako mogao povezati. Kada oboje odluče ostaviti prošlost za sobom, i ne slute da će ih jedna tajna iz najmračnijeg razdoblja njemačkog nacizma poput utvare pratiti cijeli život…

Sve što je ostalo nerečeno nastavak je bestselera Greta – godine ljubavi, godine sjećanja, no ovaj je put Susanne Abel priču ispripovijedala iz druge perspektive ponovno podrobno istraživši povijesne događaje i vješto ih pretočivši u fikciju.

“Rijedak književni biser. Priču o Tomovoj i Gretinoj obitelji trebalo bi uvrstiti u školsku lektiru.” – WDR

O autoru:

Susanne Abel je njemačka autorica i redateljica poznata po svom radu u televizijskoj produkciji i književnosti. Rođena je 1970. godine u Bad Bergzabernu, Njemačka. Abel je stekla obrazovanje u području pedagogije i umjetnosti prije nego što je odlučila nastaviti karijeru u medijima i književnosti.

Nakon završetka studija, Susanne Abel se usmjerila na televizijsku produkciju, gdje je radila kao redateljica i scenaristica. Njezin rad u televiziji obuhvaća razne dokumentarne filmove i emisije, gdje je stekla reputaciju za svoj pažljiv i dubinski pristup temama koje obrađuje.

U književnosti se proslavila svojim debitantskim romanom “Stay Away from Gretchen” (njem. “Stay Away from Gretchen – Eine unmögliche Liebe”), objavljenim 2021. godine. Ovaj roman, koji je postao bestseler, istražuje kompleksne teme ljubavi, sjećanja i obiteljskih tajni, često se oslanjajući na povijesne događaje kao pozadinu za priču. Roman je osvojio srca čitatelja zbog svog emotivnog dubinskog prikaza i vještog pripovijedanja.

Abelina sposobnost da spoji povijesne elemente s osobnim pričama likova čini njena djela posebnima i rezonantnima za široku publiku. Njeni likovi često se suočavaju s prošlošću, otkrivajući duboko ukorijenjene tajne i istine koje oblikuju njihove živote.

Sve što je ostalo nerečeno nastavak je bestselera Greta – godine ljubavi, godine sjećanja.

X
  • Broj stranica: 462
  • Godina izdanja: 2024.
  • ISBN: 9789538400230
  • Prevoditelj: Sanja Gjenero
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 15 x 22.8 cm
  • Težina: 550 g
  • Nakladnik: Sonatina
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.