Kutak za djecu i mlade

Nives Madunić Barišić: Voljela bih da uz priču o Hani i Janku svi požele ići u školu i da je se ne boje

I mame i tate i bake i djedove, a naravno i mališane oduševit će slikovnica “Hana i Janko”, koju je nedavno objavio Mozaik knjiga. U njoj je riječ o prvom danu škole i ona dolazi u najboljem mogućem trenutku. Autorica slikovnica je Nives Madunić Barišić, književnica i dramaturginja, urednica Odjela drama Hrvatskog radija HRT-a.
VIŠE

ZGodionica: Omiljeni dječji festival vratio se u Ribnjak

U zelenoj oazi grada, parku Ribnjak,  danas je počeo dječji festival ZGodionica,  mjesto koje će sve do 6. rujna i povratka u vrtiće i školske klupe biti pravo odredište za one željne zabave, ponešto učenja i sportskih aktivnosti. Program počinje u 10 i traje sve do 22 sata te je ispunjen zabavnim radionicama, sportovima, animacijskim igrama i predstavama.
VIŠE

Ilustrator kojeg obožava milijune djece iz cijeloga svijeta

Eric Hill britanski je pisac i ilustrator za djecu, iz čijeg je opusa najpoznatiji lik Piko. Oko njegovih šarenih stranica i veselih likova složni su i kritika i publika – Hill i najpoznatije štene na svijetu Piko ostavili su neizbrisiv trag u svjetskoj dječjoj književnosti.
VIŠE

Djeca koja čitaju postaju ljudi koji misle

Jeste li znali da su brojna istraživanja pokazala da i samo petnaest minuta čitanja djeci dnevno može pozitivno utjecati na njihov razvoj? Djeca kojoj roditelji čitaju svakoga dana dodatno razvijaju moždane stranice i komunikacijske vještine, uče nove riječi, uče o svijetu oko nas, razvijaju maštu i kreativnost, postaju bolji u školi i grade bolje međuljudske odnose.
VIŠE

Mozaik je i ove godine dio dječjeg festivala ZGodionica

ZGodionica je prvi i jedini festival u Hrvatskoj koji na jednom mjestu pruža djeci mogućnost spoznavanja, usavršavanja, ali i orijentiranja svojih kreativnih, umjetničkih, sportskih, obrazovnih, informatčkih i brojnih drugih afiniteta, a da se istovremeno i jako dobro zabave – u prirodi!
VIŠE

ZGodionica se vraća na Ribnjak: Kreativni festival za malu i veliku djecu ima još bogatiji program

Hit dječji festival uskoro otvara svoja vrata! U zagrebačkom parku Ribnjak 23. kolovoza počinje bogati program koji će zainteresirati baš svako dijete. Na zahtjev roditelja i ostalih posjetitelja drugo izdanje prvog dječjeg festivala u Hrvatskoj ove godine trajat će čitavih 17 dana, do 8.
VIŠE

Slikovnica je prva knjiga s kojom se dijete susreće

Slušajući priče iz slikovnica od najranije dobi djeca stvaraju podlogu za savladavanje preostalih vještina, a to su govorenje, čitanje i pisanje. Slikovnica je prva i najvažnija knjiga u životu djece. Ona ih uči o svijetu, odgaja ih i daje osnovne informacije o svijetu koji ga okružuje.
VIŠE

Dva nova romana hrvatskih autora namijenjenih mladim čitateljima

Zadovoljiti visoke standarde kritičara ponekad je veoma teško, no djeca su, složit će se mnogi, oni najiskreniji i najzahtjevniji kritičari. Svaki autor mora ispuniti mnogo kriterija kako bi djeca zaista uživala u njihovim djelima. Osim same radnje koja mora biti prilagođena njihovoj dobi i donesena na zanimljiv način, autori moraju paziti na rječnik koji koriste, a možda i najvažnije je kakvu poruku šalju čitateljima.
VIŠE

Maša i klaun na daskama kazališta Trešnja

U zagrebačkom kazalištu Trešnja svi roditelji i njihovi klinci moći će uživati u novoj predstavi koja je nastala prema poznatoj dječjoj slikovnici Maša i klaun. Riječ je o nastavaku popularnog serijala priča o djevojčici Maši, nagrađivane hrvatske spisateljice za djecu i mlade, Sanje Pilić, u režiji Morane Dolenc.
VIŠE

Avanture Petra Zecimira ponovo su oživjele u knjizi i na filmskom platnu!

Petar Zecimir i njegovi vrckasti prijatelji zeko Benjamin, Flopsini zečići i Lisac poznati su likovi jedne od najcjenjenijih britanskih književnica za djecu, Beatrix Potter. Ožujak je donio dvostruki užitak za djecu i roditelje. Mozaik knjiga izdao je prekrasno, klasično izdanje Avanture Petra Zecimira, a u Cinaplexx kinima zaigrao je, u isto vrijeme, film Petar Zecimir. KLASIK DJEČJE KNJIŽEVNOSTI Jedna od najcjenjenijih britanskih književnica za djecu – Beatrix Potter zacijelo nije predviđala da će njezine priče postići ovoliki uspjeh.
VIŠE

Knjige za djecu koja NE vole čitati!

Predstavljamo dva velika dječja autora koji su u trenu zavladali svijetom dječje književnosti. Trenutno su jedni od najčitanijih pisaca dječje književnosti ne samo u Velikoj Britaniji, već u cijelom svijetu. Njihove su knjige prevedene na brojne jezike, a djeca su očarale pustolovine njihovih fikcijskih junaka.
VIŠE

Otkrijte čega se Sanja najviše boji, koja joj je knjiga najdraža, a koje godišnje doba…

Ona je omiljena autorica priča i romana za djecu. Njezine knjige su djeci otkrile pravo uživanje u književnosti. Njezina mašta rijetko presuši, stoga nas svako malo obraduje novim naslovom. Polovicom veljače tako je izašla nova priča o Maši, osmogodišnjoj djevojčici koja se ovaj put maskirala i otišla u maškare.
VIŠE

RASPRODAJA

Pogledaj ponudu

RASPRODAJA

Naslovi po vrlo pristupačnim cijenama, sniženim do čak 90%.

.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.