Maša i klaun na daskama kazališta Trešnja

U zagrebačkom kazalištu Trešnja svi roditelji i njihovi klinci moći će uživati u novoj predstavi koja je nastala prema poznatoj dječjoj slikovnici Maša i klaun. Riječ je o nastavaku popularnog serijala priča o djevojčici Maši, nagrađivane hrvatske spisateljice za djecu i mlade, Sanje Pilić, u režiji Morane Dolenc. Autorica teksta i dramatizacije je Anja Pletikosa.

Premijera će biti održana 3. svibnja 2019., a svi zainteresirani u Mašinim dogodovštinama mogu uživati 4., 5., 11. i 12. svibnja.

Djevojčica Maša sasvim je osobita osmogodišnjakinja koju u životu mnogo toga muči. Njezini roditelji dosad su se mnogo puta selili, a Mašu uopće nisu pitali što misli o tome. Maša to zbilja nije htjela, i ima mnogo toga reći.

Ako ste pomislili da su klaunovi samo obični cirkusanti i zabavljači, onda znajte da ste se prevarili. Kad Maša upozna klauna i sazna da on čini mnoge dobre stvari o kojima se malo zna, i ona će mu odlučiti pomoći u tome. Jednoga je dana Maša u ambulanti svog doktora proživjela avanturu koja će joj u mnogo čemu promijeniti život. Maša je saznala da se u bolnici osim starih i bolesnih kriju i neke druge zvjerke. Druga hrabra djeca i Crveni nosovi, klaunovi doktori koji bodre male bolesnike. Nakon toga dana, Maša više nikada neće biti ona ista djevojčica.

Maša i klaun posveta je svoj hrabroj bolesnoj djeci i hrabrim Crvenim nosovima koji im pomažu da lakše prebole bolesti. Priča je to o dvije djevojčice koje su svojom posebnošću prkosile običnom životu. Priča koja nas, velike i male, uči da stvari nisu uvijek onakve kakvima se čini i da je u životu važno i smijati se i plakati.

Slikovnica o malenoj i znatiželjnoj Maši pogodna je za učenje i vježbanje čitanja. Velika i lako čitljiva slova iz knjižice Maša i klaun prilagođena su početnicima u čitanju, a priču prate i atraktivne ilustracije u boji poznatog ilustratora Nike Baruna.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.