Najljepše božićne priče

Najljepše božićne priče

Nerijetko se kaže da u knjigama ima nešto magično. A božićno razdoblje u godini upravo je poznato po toj nedokučivoj magiji osjećaja koji nas prate u stopu. Kako bih bila što više u tom božićnom raspoloženju, odlučila sam sastaviti popis najljepših božićnih priča. Ovo su priče i knjige koje biste trebali imati u svojoj biblioteci ne samo da svojim privlačnim dizajnom uljepšaju vašu policu, već da vas ugriju u zimskim danima.

  1. ORAŠAR

https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/orasar/

U sto dvadeset godina koliko je proteklo od praizvedbe, popularnost Orašara kod publike stalno je rasla i danas je to najizvođeniji balet na svijetu te vjerojatno ne postoji nijedna generacija mladih koja nije odrasla uz njega. Čajkovski je nezaobilazan u ovo blagdansko vrijeme. Svi hrle u kazališta i na balete ne bi li uhvatili dašak tog ugođaja. Pa sve bude bukirano. 🙁

No, ne brinite.

Kako biste posudili barem malo radosnog osjećaja iz tog čudesnog svijeta i u svoj dom – potrudio se ilustrator Patricio Alejandro Aguero Marino! Božićni san male Klare E.T.A. Hoffmanna oživio je u raskošnim i zadivljujućim ilustracijama koje će trajati dugo nakon što se završi baletna predstava.

2. DJEVOJČICA SA ŠIBICAMA

https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/djevojcica-sa-sibicama/

Ok, možda nije najveselija priča koju biste poklonili za Božić, ali ovoj je klasik kojem se uvijek vraćamo. I bitno je da se vraćamo – i danas ima onih koji svoj Božić dočekaju na hladnim zimskim noćima. Topla ljudska priča sa snažnom poukom zasigurno je dar koji morate imati i iz koje mnogo možete naučiti. Riječ je o kultnoj priči velikog pisca Hansa Christiana Andersena. I sam život ovog slavnoga danskog pisca bio je poput bajke. Od siromašnog, neuglednog djeteta postao je svjetski poznati pisac.

3. MAŠA I BOŽIć

https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/masa-i-bozic/

Često zaboravljamo na prave vrijednosti Božića. A kako djeca redovito bivaju najiskrenija, i djevojčica Maša iz popularne knjige Sanje Pilić, podsjetit će nas na ono što Božić uistinu jest. Maša ne pristaje na to da će neki ljudi Božić provesti sami i tužni, pa uz pomoć prijateljice Tajane organizira proslavu za cijelo susjedstvo da bi svima približila ljepote ovog blagdana. Tako mala, a tako mudra, Maša nas uči da je cijelo čovječanstvo jedna velika obitelj.

Prigodno, upravo se u kazalištu Trešnja priprema i predstava Maša i Božić! ?

4. DJED MRAZ DAROVE NOSI

https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/djed-mraz-darove-nosi-2/

Najomiljeniji djedica na svijetu ovih je dana zasigurno jako puno zaposlen, jer Božić je pred vratima. Valja se prisjetiti poznate priče naše omiljene autorice. Jurica je naučio pisati i jedva čeka napisati pismo Djedu Mrazu u kojem će pobrojati sve darove koje očekuje pod borom. Mala sestra Zlatka ima svoje želje i moli Juricu da i za nju napiše pismo. Jurici se ne da pisati sve Zlatkine želje kako bi on dobio više darova. A što će učiniti Djed?

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.