Osam ponovljenih izdanja omiljenih dječjih autorica

Sanja Pilić i Sanja Polak dvije su najčitanije spisateljice u Hrvatskoj. Obje su odlučile svoj književni opus posvetiti djeci i mladima, a upravo njihova vjerna publika već desetljećima dokazuje da u svijetu domaće dječje književnosti nemaju konkurenciju. Među top 15 najčitanijih dječjih knjiga, prema podacima Knjižnica grada Zagreba, knjige Sanje Polak i Sanje Pilić često zauzimaju pravih deset pozicija. Jedne su od rijetkih domaćih autora koji se mogu pohvaliti da njihova djela imaju dvoznamenkasta izdanja!

Najkraći mjesec u godini donio je ovim autoricama uzbudljive vijesti. Romani Sanje Pilić „Jesam li se zaljubila?“ i  i knjiga priča Zar baš moram u školu?“ doživjeli su 11. izdanje, jubilarno deseto izdanje okrunili su naslove „Što cure govore? Što dečki govore?“ i „Što mi se to događa?“ te 5. izdanje knjige pričaHej, želim ti nešto ispričati“.

Sanja Pilić hrvatska je književnica za djecu i mlade, ali i odrasle. U svojoj dugogodišnjoj i bogatoj karijeri objavila je 35 knjiga za djecu i odrasle i 30 slikovnica. Djela ove autorice kritičari okrunjuju brojnim nagradama, a publika joj ostaje vjerna desetljećima zbog čega je već nekoliko godina najposuđivanija domaća autorica.

Dvoznamenkastim izdanjima može se pohvaliti i Sanja Polak. Nakon što se dokazala kao uspješna književnica, urednica i učiteljica, Sanja Polak postala je jedna od rijetkih koja se može pohvaliti da se prema njezinom romanu „Dnevnik Pauline P.“ snima dugometražni igrani film! Vijest je to koja je razveselila autoricu, ali i brojne generacije koje su uživale u avanturama djevojčice Pauline. Ovaj roman za mlade jedan je od najpopularnijih romana u Hrvatskoj, a u lipnju 2020. godine doživio je svoje 22. izdanje.

Stopama ove velike uspješnice idu i romani „Pobuna Pauline P.“ s 13. izdanjem, „Petrica pričalica“ s 10. izdanjem i „Dnevnik dobih anđela“ s 5. izdanjem.

Na kraju možemo zaključiti da dvije Sanje vladaju domaćom dječjom književnom scenom!

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.