Slikovnica je prva knjiga s kojom se dijete susreće

Slušajući priče iz slikovnica od najranije dobi djeca stvaraju podlogu za savladavanje preostalih vještina, a to su govorenje, čitanje i pisanje. Slikovnica je prva i najvažnija knjiga u životu djece. Ona ih uči o svijetu, odgaja ih i daje osnovne informacije o svijetu koji ga okružuje. Kako bi Vaše dijete obogatilo svoj rječnik, razvilo odnos s knjigom od najranije dobi Mozaik knjiga je pripremila tri nove slikovnice koje će svakom djetetu usaditi ljubav prema čitanju. Zašto ne volim proljeće druga je slikovnica već uhodanog para u svijetu slikovnica Zorana Maljkovića i Marka Jovanovca. Iako su priče, likovi i poruke iste djeca, ali i njihovi članovi obitelji sigurno će uživati u novim ilustracijama bezvremenskih klasika Tri praščića i Djevojčica sa šibicama.

Priča za učenje pozitivnih stavova

Zoran Maljković i Marko Jovanovac: Zašto ne volim proljeće

Zašto ne volim proljeće nova je slikovnica Zorana Maljkovića i Marka Jovanovca nakon što je njihova prva slikovnica Ured za izgubljene stvari odnijela simpatije brojnih čitatelja. Namijenjena je djeci oko šeste i sedme godine života koja se sve ozbiljnije upoznaju sa svijetom čitanja, ali i svijetom znanja i učenja. Nenametljiva i poučna, uz moderne ilustracije, zabavit će vaše mališane i pripremiti ih za školu koja ih očekuje. Budući na to da je namijenjena djeci koja tek počinju čitati, ovo je odlična prilika da na zabavan i duhovit način spoznaju važnost solidarnosti među generacijama, razumijevanja i poštivanja starih i nemoćnih, ali i osoba s invaliditetom, te čuvanja prirode koja ih okružuje.

Zašto ne volim proljeće

Jedna od najtužnijih Andersenovih bajki

Hans Christian Anderson: Djevojčica sa šibicama

Slavnu priču Djevojčica sa šibicama velikog spisatelja Hansa Christiana Andersena nadahnuto je oslikao Patricio Alejandro Aguero Marino i približio je novim mladim čitateljima. Mala siromašna djevojčica, koja se cijeli dan mučila prodati šibice, pred Novogodišnje veče umire u kutku jedne zgrade kraj puta. Kući se nije smjela vratiti jer bi je otac istukao, a uostalom ni kod kuće nije ništa bilo bolje. Nakon mnogo pokušaja da proda šibice, djevojčica se predaje i u hladnoj noći legne kraj jednog dućana. Pošto joj je bilo hladno, počela je paliti šibice ne bi li se ugrijala. Svaki put kada bi upalila šibicu, vidjela bi nešto o čemu je oduvijek sanjala, hranu, odjeću, ali čim bi poletjela to dohvatiti, šibica bi se ugasila i čar bi nestala. Zadnja šibica koju je upalila, joj osvijetli njenu pokojnu baku, koja je u toj hladnoj noći povela sa sobom na nebo. Time su brige jadne djevojčice nestale.

Jedna od najprepoznatljivijih bajki zahvaljujući crtanom filmu iz 1933. godine

Braća Grimm: Tri praščića

Tri praščića je basna u kojoj su glavni junaci životinje koje govore. Prvo izdanje priče vodi podrijetlo iz 18. stoljeća, ali se vjeruje da je priča mnogo starija. Priča je zadržala svoju popularnost i postala jedna od najprepoznatljivijih bajki zahvaljujući crtanom filmu iz 1933., koji je uradio Walt Disney za kojeg je dobio i Oscara. Basnu Tri praščića na kojoj su generacije djece naučile da se poslu koji se mora obaviti treba pristupiti temeljito i odraditi ga kako treba, a da se lijenost ne isplati, ilustrirala je Nikolina Novosel Nežmah.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.