Ilustrator kojeg obožava milijune djece iz cijeloga svijeta

Eric Hill britanski je pisac i ilustrator za djecu, iz čijeg je opusa najpoznatiji lik Piko. Oko njegovih šarenih stranica i veselih likova složni su i kritika i publika – Hill i najpoznatije štene na svijetu Piko ostavili su neizbrisiv trag u svjetskoj dječjoj književnosti. Prije nego što se počeo baviti ilustracijama Hill je radio na stripovima, koji su mu bili odlična podloga za stvaranje likova i priča koje su razveselile milijune djece i njihovih roditelja. Priča o popularnom Piku započela je 1976. godine kada je Hill prve pseće zgode napisao za svog sina Christophera, no samo četiri godine kasnije objavljena je prva slikovnica s Pikom u glavnoj ulozi. U više od trideset godina rada kao ilustrator Hill je objavio petnaest slikovnica o štencu Piku koje su se prodale u nevjerojatnih 60 milijuna primjeraka, a prevedene su na 60 svjetskih jezika. Pikov rođendan, Pikova riznica priča, Gdje je Piko? i Piko slavi rođendan velike su uspješnice i u Hrvatskoj, a sada u izdanju Mozaika knjiga stigle su dvije nove Pikove avanture Piko ide spavati i Piko na selu.

Kad Piko posjeti tatu na selu, sretne razne domaće životinje i dolazi do uzbudljivih otkrića.

Piko je sastavni dio djetinjstva.“ – časopis Parents

Vrijeme je za spavanje, ali Piko mnogo puta mora reći „laku noć“ prije nego što legne. Otvori prozorčiće i pridruži se zabavi prije spavanja!

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.