Čovpas postaje zvijezda filmskog platna

Dolazak serijala „Čovpas“ na filmska platna jedna je od najuzbudljivijih vijesti za sve ljubitelje ovog popularnog serijala. Nakon što su milijuni čitatelja diljem svijeta uživali u avanturama ovog neobičnog junaka i njegovih nezaboravnih prijatelja, konačno ćemo imati priliku vidjeti ih na velikom platnu.

Premijera je najavljena za siječnj 2025., što je datum koji će se zapisati u kalendarima mnogih obožavatelja. Ova dugoočekivana adaptacija donosi svijet Čovpasa na potpuno nov način. Očekujemo spektakularne scene akcije, urnebesan humor i emotivne trenutke koji su obilježili svaki nastavak. „Čovpas“ nije samo priča o hrabrosti i prijateljstvu, već i o važnim životnim lekcijama koje će gledatelji moći ponijeti sa sobom nakon što napuste kino dvorane.

Američki filmski studio DreamWorks razveselio je milijune obožavatelja strip-romana o najpopularnijem čovjekolikom psu, kako su objavili redateljske palice primit će se već poznato i renomirano ime u filmskoj industriji – Peter Hastings.

Autor popularnog serijala, Dav Pilkey svjetski je fenomen dječje književnosti. Nakon jednog od najuspješnijih serijala dječjih strip-romana o Kapetanu Gaćeši, Čovpas svakoga dana osvaja sve veći broj malih čitatelja. Avanture o popularnom čovjeku-psu prevedene su na više od 45 svjetskih jezika, a da su priče zarazne i urnebesno smiješne dokazuje i više od 60 milijuna prodanih primjeraka samo ovog serijala.

Redatelj Peter Hastings za svoj rad primio je čak šest nagrada Emmy i to za svjetski popularne filmove „Kung Fu Panda: Legende o fenomentastičnom“, „The Epic Tales of Captain Underpants“, „Animanijaci“ i „Pinky“.

Ovo nije prva suradnja filmskog studija i popularnog autora. 2017. godine na filmska platna stigao je film „Kapetan Gaćeša: Prvi epski film“ koji je diljem svijeta zaradio više od 125 milijuna dolara.

Kao što njegovi čitatelji iz cijelog svijeta znaju, Dav Pilkey doista je jedan od najkreativnijih i najtalentiranijih pripovjedača svoje generacije”, poručila je glavna kreativna direktorica DreamWorksa, Kristin Lowe i dodala “Peter Hastings upravo je prava osoba koja će ovog značajnog lika donijeti na veliko platno i razveseliti brojne obožavatelje koji željno iščekuju adaptaciju.

Ovu vijest komentirao je i autor Dav Pilkey: “Ponizan sam i zahvalan što ponovno radim s briljantnim Peterom Hastingsom i izvanrednim timom u DreamWorks Animationu.”

Na hrvatski je do sada prevedeno devet knjiga: Čovpas, Čovpas i Micko Kid , Čovpas: Priča o dva gada, Čovpas: Gospodar buha, Čovpas: Pušten s lanca, Čovpas: Zov divljaštva, Čovpas: Kom se lopta valja, Čovpas: Njuška 22 i Čovpas: Zločin i Maza.

Foto:  Scholastic YouTube

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.