„Anatomija jednog skandala“ uskoro na Netflixu

Od autora serija „Male laži“ (David E. Kelley) i „Kuća od karata“ (Melissa James Gibson) na popularni Netflix stiže prava sudska poslastica čija se premijera očekuje 15. travnja 2022.! Sienna Miller (kao Sophie Whitehouse), Michelle Dockery (kao Michelle Dockery) i Rupert Friend (kao James Whitehouse) dio su glumačke postave nove serije „Anatomija jednog skandala“ koja je snimljena prema romanu autorice Sarah Vaughan. Svi ljubitelji sudskih drama moći će uživati u seriji koja dolazi u šest jednosatnih nastavaka.

Trailer možete pogledati ovdje.

Odmah po objavljivanju naslova autorica je osvojila srca čitatelja i kritike, a da je roman postigao veliki svjetski uspjeh dokazuju i brojevi. Na mnogima nedostižnoj listi najprodavanijih naslova Sunday Timesa „Anatomija jednog skandala“ držala je visoko peto mjesto, dok su korisnici Kindlea ovaj roman čitali s toliko oduševljenja da je zauzeo prvo mjesto najčitanijih naslova. Ovaj svjetski hit preveden je na više od 23 jezika. Osim publike, Vaughan je i kritiku oduševila svojim trećim romanom s kojim je osvojila nominacije za nagrade Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year, Audible Sounds of Crime Award i GoodReads Jury’s Out award.

Budući da je Sarah Vaughan dugi niz godina radila kao politička novinarka uglednog časopisa Guardian, sva znanja, iščekivanja, spletke i prevare s kojima se suočavala pretočila je u roman. „Anatomija jednog skandala“ u prijevodu Aleksandre Barlović pravi je primjer psihološkog trilera čija je radnja smještena u sudnicu, a pred ovom porotom istina neće donijeti spas.

„Jedna od najboljih knjiga koje ćete ove godine pročitati.” – Closer

„Ova domišljata radnja ističe mnoge probleme današnjice.” – The Times

„Dinamično, živo i s dovoljno zaokreta da vas drži u napetosti.” – The Pool

RADNJA:

James je ministar bez portfelja u britanskoj vladi i još od studentskih dana najbolji premijerov prijatelj. No osim razuzdanih studentskih dana oni dijele tajnu koja ne smije izaći na vidjelo. Kad vlast i moć Jamesu zavrte pameću, upustit će se u neopreznu ljubavnu vezu sa svojom suradnicom koja će ga optužiti za pokušaj silovanja. Bit će to skandal koji će doprijeti do samog srca britanske vlasti. Što će na to reći premijer i kako će na suprugovu nevjeru reagirati Sophie, njegova žena? Ali konačna odluka u rukama je Kate, tužiteljice koje je sa svima upletenima u skandal bila generacijska kolegica na fakultetu, a onda je preko noći morala nestati.

Photo: Netflix

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.