Počinje druga sezona jedne od najpopularnijih Netflixovih serija svih vremena

Nakon dugog i nestrpljivog čekanja omiljena obitelj Bridgerton vraća se na male ekrane.

U drugoj sezoni gledat ćemo potragu za ljubavlju najstarijeg brata iz obitelji Bridgerton, Anthonyja. Istraživat će se koncepti časti i dužnosti koje Anthony kao najstariji mora preuzeti. Ulogu njegove odabranice Kate dobila je Simone Ashley. Producent serije Chris Van Dusen njihovu je priču opisao kao „neodoljivu i dirljivu priču kao što je bila i ona iz prve sezone koju su naši gledatelji obožavali.

U prvom traileru druge sezone prikazan je zanimljiv razgovor između Anthonyja Bridgertona i Kate Sharme koja ga je od prvog trena zaintrigirala. Par započinje na ratnoj nozi, a kako će ju Anthony osvojiti tek ćemo morati vidjeti. I u drugoj sezoni vraćaju nam se omiljeni likovi, Anthonyjeva sestra Daphne i ostali pripadnici obitelji Bridgerton. Međutim, Dapnein suprug, kojeg je utjelovio Regé-Jean Page neće se pojavljivati u drugoj sezoni iako je bio jedan od miljenika publike. Očekuju nas i novi likovi poput već spomenute Kate Sharme, ali i njezine sestre Edwine i majke Lady Mary Sharme. A što donosi finalni trailer za Bridgerton seriju druge sezone, pogledajte na linku. Prema šuškanjima gledatelje očekuje još više seksa, više skandala i još više romantike, a trailer je prigodno objavljen baš na Valentinovo.

Bridgerton je američka dramska serija koju je kreirao Chris Van Dusen, a producirala Shonda Rhimes. Temelji se na romanima Julie Quinn koji su smješteni u natjecateljski svijet londonskog doba. Naime, braća i sestre Bridgerton: Anthony, Benedict, Colin i drugi kreću se londonskim društvom u potrazi za ljubavlju, okruženi prijateljima, ali i suparnicima. Svaka epizoda uključuje pripovijedanje glumice Julie Andrews, koja daje glas anonimnoj i uvijek skandaloznoj kolumnistici newslettera, poznatoj kao Lady Whistledown, koja posjeduje sve informacije u Londonu, privlačeći svačije zanimanje, čak i ono kraljice Charlotte.

Kreator Chris Van Dusen bio je inspiriran povijesnom raspravom o tvrdnjama o afričkom porijeklu kraljice Charlotte iz 1940-ih pa se serija temelji na alternativnoj povijesti u kojoj je naslijeđe mješovitih rasa kraljice Charlotte bilo ne samo dobro utemeljeno, već i bilo transformativno za sve rase u Engleskoj.

Ljubavni zapleti engleskog visokog društva iz 19. stoljeća zaludjeli su svijet, a ubrzo su postali jedan od najvećih Netflixovih hitova s više od 82 milijuna kućanstava koji su pogledali seriju u prvom mjesecu prikazivanja. Srećom za sve obožavatelje serije, treća i četvrta sezona također su potvrđene i u planu.

Intervju s autoricom serijala Juliom Quinn ekskluzivno za Gloriju pročitajte ovdje.

Photo: LIAM DANIEL/NETFLIX

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.