Počinje druga sezona serije „Heartstopper“

Brojimo sitno do 3. kolovoza kada na Netflix dolazi druga sezona megapopularne serije „Heartstopper“! Nedavno je objavljen i službeni trailer koji je u samo nekoliko dana na YouTubeu prikupio više od milijun pregleda

Nitko nije slutio da će u rekordnom vremenu postati jedna od najbolje ocijenjenih serija na Netflixu u 2022. godini. Serija koju je The Guardian prozvao trenutno „najšarmantnijom serijom“ u ponudi, stigla je na Netflix bez pretjerane promocije, a već u prvih nekoliko dana prikazivanja dobila je poprilične pohvale. Children’s and Family Emmy, TV Choice, GLAAD Media i Queerty samo je dio nagrada koje je serija osvojila i tako pomela konkurenciju.

Alice Oseman promijenila je književni i televizijski svijet nakon što je napisala i ilustrirala grafički roman „Heartstopper“. U njemu spretno proučava teme identiteta, seksualnosti, prijateljstva, nasilja, prihvaćanja i mentalnog zdravlja. Serijal grafičkih romana „Heartsopper“ po kojem je nastala i popularna serija njezino je najpoznatije djelo, a počeli su kao web stripovi na nekoć popularnom Tumblru i Tapasu. U njih se zaljubio enorman broj ljudi i u toj su formi pregledani više od 52 milijuna puta. U tiskanom izdanju izašli su 2019. godine i prodani u više od milijun primjeraka diljem svijeta.

Heartstopper: Dečko upozna dečka

Do sada su objavljena još tri nastavka popularnog grafičkog romana, a peti dio očekuje se u studenom 2023. godine. Osim „Hearstoppera“ u prijevodu Vedrana Bratušeka, Alice je napisala četiri romana za mlade: „Solitaire“, „Radio Silence“, „I Was Born for This“ i „Loveless“, za koji je nagrađena nagradom YA Book Prize.

Svoj književni rad Oseman je okrunila zavidnim nagradama i priznanjima. Za serijal „Heartstopper“ osvojila je nagradu British Book za najbolji grafički roman godine, Waterstones za najbolju knjigu godine, nagradu Inky i dva puta su čitatelji Goodreadasa njezine romane proglasili najboljima u svojoj kategoriji.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.