Knjige koje nestrpljivo iščekujemo

Ljubitelji priručnika, putopisa i kuharica pripremite se! Iskoristit ćemo priliku i najaviti neke od bestselera koji nam izlaze do kraja godine. Pripremite se za ažuriranje TBR liste sa najiščekivanijim naslovima kojima se raduje svaki ljubitelj knjiga.

  1. Simon Reeve

Simon Reeve jedan je od vodećih britanskih dokumentarista, koji je proputovao te snimao u više od 120 zemalja diljem svijeta. Simon istražuje i pojašnjava socijalne, političke i kulturološke aspekte različitih zemalja milijunima gledatelja, putujući na specifičan način koji kombinira avanturu s ozbiljnim pitanjima. Osim toga autor je i šest knjiga, uključujući Tropics of Capricorn i One Day in December. „Korak po korak“ prva je njegova knjiga prevedena na hrvatski jezik.

Krajem godine čitatelji će moći uživati u njegovoj drugoj knjizi „Journeys to Impossible Places“ u kojoj nas autor još jednom vodi na nezaboravna putovanja diljem svijeta.

  1. Marie Kondo

Marie Kondo počela je već kao petogodišnjakinja čitati časopise za kućanice te je voljela red i ljepotu dobro uređenih prostora koje je opažala u njima. Potom je kao 15-godišnjakinja počela ozbiljno pospremati. Počela je s vlastitom sobom, a tada je prešla na sobe svojega brata i sestre. Danas vodi iznimno uspješnu tvrtku u Tokiju i svojim klijentima pomaže pretvoriti zakrčeni dom u lijep i miran prostor koji nadahnjuje. Po njezinoj knjizi „Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život“, koja se prodala u 8 milijuna primjeraka diljem svijeta, napravljena je i uspješna Netflixova serija emisija koje se bave pospremanjem i stvaranjem reda.

Njezina druga knjiga „Kurashi at Home“ čiji se dolazak očekuje u drugom dijelu godine, autorica nam otkriva kako organizirati prostor oko nas i postići savršen život.

  1. Gabor Mate

Gabor Maté umirovljeni je liječnik koji je, nakon nekoliko desetljeća prakse obiteljske medicine i iskustva rada u palijativnoj skrbi, opsežno radio s ovisnicima i psihičkim bolesnicima. Autor brojnih bestselera prevedenih na više od trideset jezika, dr. Maté međunarodno je poznat govornik, tražen zbog svoje stručnosti na poljima ovisnosti, traume, djetetova razvoja te odnosa stresa i bolesti. Njegova knjiga o ovisnostima dobila je Nagradu Huberta Evansa za publicistiku, a za svoj revolucionarni medicinski rad i knjige nagrađen je ordenom Order of Canada i priznanjem za građanski doprinos grada Vancouvera. Hrvatsku publiku osvojio je prvim prevedenim bestselerom, „Kada tijelo kaže ne“.

U najnovijem naslovu koji će uskoro biti objavljen, Maté razotkriva uobičajene mitove o tome što nas čini bolesnima, povezuje točkice između bolesti pojedinaca i općeg zdravlja društva te nudi  suosjećajni vodič za zdravlje i izlječenje. Napisana u suradnji s njegovim sinom Danielom, „Mit o normalnom“ Matéova je najambicioznija i najhitnija knjiga dosad koja ima duboke implikacije za naš život u cijelosti.

  1. Nedra Glover Tawwab

Nedra Glover Tawwab priznata je psihoterapeutkinja, stručnjak za međuljudske odnose te poznata influencerica koja drugima pomaže stvoriti zdrave odnose. „Postavite granice“ njezina je prva knjiga objavljena na hrvatsko jeziku.

Nova knjiga „Dramma Free“ idealni je vodič za sve one koji se bore nezdravim obiteljskim odnosima. Autorica nudi rješenja za takve veze, a sve s ciljem kako bi živjeli svoj život punim plućima i na način na koji upravo vi želite.

  1. Suzy Josipović

Kraj godine rezerviran je za pravu kulinarsku poslasticu – kuharicu s potpisom Suzy Josipović!

Iskrena i jednostavna, ali i obimna zbirka recepata i osobnih uspomena i uvjerenja Suzy Josipović, „Mama zna!“, istinski je izuzetak i istinska kuharica, onakva kakve se sve rjeđe ili gotovo nikako ne pišu. To je knjiga za čitanje i kuhanje, za listanje i uživanje i koja će, sasvim sam siguran, ostati na našim kućnim kuhinjskim policama još dugo, onoliko koliko su u Suzynim sjećanjima ostali zapisani recepti njezine bake i nadasve njezine mame…

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.