HBO je potvrdio: Stiže serija o Harryju Potteru

Stigle su odlične vijesti za ljubitelje Harryja Pottera – HBO Max potvrdio je snimanje serije. Već neko vrijeme se pričalo da je Warner Bros. Discovery spreman vratiti se u Hogwarts, a sada je to napokon potvrđeno.

„Vaše pismo za Hogwarts je ovdje. Max je naručio prvu Harry Potter televizijsku seriju, vjernu adaptaciju kultnih knjiga“, napisali su na Twitteru uz video najavu. U nešto više od sat vremena ova je objava pregledana gotovo tri milijuna puta, a fanovi su oduševljeni.

„Hogwarts na potpuno novi način“

Zasad nema detalja o tome što će točno serija pokrivati ni tko glumi glavne junake, ali Variety piše da je planirana serija s potpuno novom glumačkom postavom. Svaka od sezona preuzimala bi radnju iz jedne od sedam knjiga, što znači da bi se serija snimala godinama.

„Svaka sezona bit će autentična prema izvornim knjigama i donijet će Harryja Pottera i njegove nevjerojatne pustolovine novoj publici diljem svijeta, dok će originalni, klasični i omiljeni filmovi ostati u središtu franšize i dostupni za gledanje diljem svijeta“, najavljeno je.

„Drago nam je što publici pružamo priliku da otkrije Hogwarts na potpuno novi način. Harry Potter je kulturni fenomen i jasno je da postoji trajna ljubav i žeđ za čarobnjačkim svijetom“, rekao je direktor HBO-a Casey Bloys.

J.K. Rowling sudjeluje u seriji

Ranije se pisalo kako bi autorica knjiga J.K. Rowling trebala sudjelovati u kreiranju serije, a i ta je vijest sada potvrđena. „U partnerstvu s Warner Bros. Televisionom i J.K. Rowling, ova nova Max Original serija zaronit će duboko u svaku od kultnih knjiga u kojima su obožavatelji nastavili uživati svih ovih godina“, dodao je Casey.

Rowling će, piše Variety, biti izvršna producentica zajedno s Neilom Blairom i Ruth Kenley-Letts. David Heyman trenutno je u pregovorima za posao producenta.

„Predanost HBO Maxa očuvanju integriteta mojih knjiga važna mi je i radujem se što ću biti dio ove nove adaptacije koja će omogućiti stupanj dubine i detalja koji mogu pružiti samo duge televizijske serije“, rekla je Rowling. Prvu knjigu o Harryju Potteru objavila je 1997., a posljednju 2007. godine. Sve su knjige, naravno, bile bestseleri.

Warner Bros. je dugi niz godina planirao snimiti ovu seriju, no do sada je u fokusu bio spin-off Fantastic Beasts. Filmski serijal koji se prikazivao od 2001. do 2011. godine generirao je čak 7.7 milijardi dolara. Nakon toga snimljen je spin-off Fantastic Beasts, zatim Harry Potter and the Cursed Child te, posljednje, videoigra Hogwarts Legacy.

Izvor: The Wizarding World / Index

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.