Možda da porazgovaraš s nekim: Priče s terapije

Lori Gottlieb

Na zalihi
19,90 €
18,00 €
Dodaj u košaricu

Možda da porazgovaraš s nekim: Priče s terapije

17,14 

- +
Podijeli:

Možda da porazgovaraš s nekim: Priče s terapije

U jednom trenutku Lori Gottlieb je psihoterapeutkinja koja pomaže pacijentima u svojoj ordinaciji u Los Angelesu, no već u idućem trenutku svijet joj se u potpunosti uruši i odjednom se i sama nađe kao pacijent na psihoterapiji. Isprva se čini da je njezin terapeut Wendell pristigao iz nekih davno proteklih vremena, no vremenom će njegove terapijske metode izroditi sasvim drugačije ishode.

Istražujući psihološke nutrine svojih pacijenata – iznimno egocentričnog holivudskog producenta, tridesetogodišnjakinje kojoj je dijagnosticiran težak oblik karcinoma, starije pacijentice koja je u dubokoj depresiji i želi si oduzeti život te dvadesetogodišnjakinje koja uporno završava s „krivim“ muškarcima – Gottlieb počinje uočavati sličnosti između pitanja koja si oni postavljaju te onih koja si postavlja ona sama.

Možda da porazgovaraš s nekim djelo je koje na vrlo mudar i humorističan način suprotstavlja dvije naizgled oprečne pozicije – onu pacijenta i onu psihoterapeuta – te među njima povlači paralele, dublje zadirući u narative koje pripovijedamo sebi i drugima dok nespretno koračamo po tankoj granici između ljubavi i žudnje, smisla i moralnosti, krivnje i iskupljenja, straha i hrabrosti te nade i promjene. Gottlieb pritom vješto iscrtava konture onoga što znači biti čovjekom, popunjavajući praznine crticama iz naših misterioznih života te ističući našu moć da ih mijenjamo.

O autorici:

Lori Gottlieb priznata je američka psihoterapeutkinja te ujedno i autorica uspješnice New York Timesa, memoara Možda da porazgovaraš s nekim, koji je prodan u više od milijun primjeraka diljem svijeta te po kojem je u pripremi i TV serija. Osim što radi s pacijentima u svojoj privatnoj praksi, Gottlieb je i voditeljica uspješnog podcasta Dear Therapists te autorica istoimene kolumne u Atlanticu.

X

RECENZIJA Lea Renić, New Chapter

Sviđa mi se kako se svaka osoba mijenja iz poglavlja u poglavlje i kako se klupko tajni odmotava dok svaki pojedinac završi ogoljenom dušom, razotkrivajući suštinu problema koju su potiskivali duboko u sebi. Tako i Lori, uz svog terapeuta i iskustva svojih pacijenata završava svoju terapiju mirne duše i zadovoljna.više

RECENZIJA Biljana Gabrić, Write Owl

Lori Gottlieb piše iskreno i domišljato, ne bježeći od svojih nedostataka, a otkrivanjem vlastite ranjivosti potvrđuje bezvremenost i univerzalnost jedne od osnovnih ljudskih potreba – davanju smisla i vrijednosti vlastitom životu kroz pomirenje sa samim sobom.više

RECENZIJA Maja Žunić, Život knjigoholičarke

Autorica na mudar i pomalo humorističan način govori o problemima s kojima se susreće svaki čovjek. U ovom djelu govori o odnosu pacijenta i psihoterapeuta te povlači međusobne paralele. Uočava kako su u nekim segmentima ta dva pojma potpuno ista.više
  • Broj stranica: 422
  • Godina izdanja: 2022.
  • ISBN: 9789531431521
  • Strani naslov: Maybe You Should Talk to Someone: A Therapist, Her Therapist, and Our Lives Revealed
  • Prevoditelj: Irena Jakelić
  • Uvez: tvrdi
  • Dimenzije: 14 x 20 cm
  • Težina: 400 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA
PRETPRODAJA

11,60 

16,46 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.