Crvene zastavice, zelene zastavice

Na zalihi
18,90 €
Dodaj u košaricu

Crvene zastavice, zelene zastavice

18,00 

- +
Podijeli:

Crvene zastavice, zelene zastavice

Crvene zastavice i zelene zastavice način su razmišljanja o ponašanjima i akcijama drugih ljudi i mogu vam pomoći u svim socijalnim situacijama.

Postoji li (nedefinirani) odnos iz kojega ne možete izaći? Poželite li da možete uočiti toksična prijateljstva izdaleka? Ili možda osjećate da teško postavljate granice?
Ovaj zdravorazumski vodič za razlikovanje toksičnih i pozitivnih ponašanja kod vaših prijatelja, članova obitelji, ljubavnih partnera i kolega pomoći će vam u dekodiranju najsloženijih situacija i okončavanju nepotrebnih drama.
Od simpatija koje vas izluđuju i napasnih roditelja do šefova koji preuzimaju zasluge za vaš rad, knjiga Crvene zastavice, zelene zastavice preobrazit će način na koji tumačite i rješavate svaku situaciju.

Crvene zastavice mogu se objasniti kao poticaj da:
– promislite (Reflect)
– uključite se (Engage)
– odlučite (Decide).
Zelene zastavice mogu se pripisati ljudima i ponašanjima kojih trebamo više u svojim životima. One znače:
– iskrenost (Genuine)
– poštovanje (Respect)
– empatija (Empathize)
– uzdizanje (Elevate).

Autor jednostavno i pitko objašnjava pojmove poput narcizma, ljubomore, kontrole, bombardiranja ljubavlju, potpore, empatije, nedosljednosti, varanja, kompromisa, kompatibilnosti i mnoge druge. Posebno je upućen u digitalne medije i dinamiku društvenih mreža, prezentirajući sve pozitivne i negativne trendove njihove upotrebe.

“Bilo da volite drame ili ih izbjegavate poput kuge, ovo je knjiga za vas – moderni priručnik za razumijevanje svih socijalnih interakcija koji će vas podučiti kako se nositi s najzakučastijim ljudima i situacijama. Velika zelena zastavica” – THOMAS ERIKSON, autor uspješnice Okruženi idiotima

O autoru:

Dr. Ali Fenwick je stručnjak za ljudsko ponašanje i profesor organizacijskog ponašanja i inovacije na vrhunskoj poslovnoj školi s FT liste. Dr. Fenwick je i direktor tvrtke Dr. Fenwick Lab for Human Behavior & Technology za istraživanje, obuku i savjetovanje, koja pomaže poslovnom svijetu i društvu u suvremenom okruženju, spajajući tehnologiju, ponašanje i mentalno zdravlje. Iz svih njegovih interesnih sfera proizašla je i ova knjiga “Crvene zastavice, zelene zastavice”.

X
  • Broj stranica: 392
  • Godina izdanja: 2024.
  • ISBN: 9789533609676
  • Prevoditelj: Nebojša Buđanovac
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 13.5 x 20.5 cm
  • Težina: 410 g
  • Nakladnik: Znanje
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.