TOP 5 KNJIGA S MISTERIOZNOM TEMATIKOM

TOP 5 KNJIGA S MISTERIOZNOM TEMATIKOM

Kada vam dođe želja da pročitate nešto novo i drugačije, kada ste, premoreni surovošću svakidašnjih obaveza, željni knjige koja će vas odvesti u neke druge svjetove, tada vam je najpametnije da bacite oko na ovu našu top ljestvicu preporuka.

  1. KNJIGA PRETPOSTAVKI I NAGAĐANJA – Erika Swyler

KNJIGA PRETPOSTAVKI I NAGAĐANJA

Ova knjiga zaista začara. Zanosi, uranja u duboke vode, mirisom vas šalje u jedno, zatim u drugo vrijeme, plete nerazrješiv čvor prošlosti i sadašnjosti, spaja stvarnost, zbilju s iluzijom i magijom neodoljivim jednostavnim, ali ne i trivijalnim pripovijedanjem.

Simon Watson, knjižničar, živi u kući koja se polako, ali sigurno raspada i ruši, a nezgodno je pritom što se nalazi na samom rubu litice.

Poštom jednog dana prima knjigu. Gotovo uništena knjiga u kožnom uvezu bila je dnevnik putujuće cirkuske družine koju je vodio cirkusant Peabody sredinom osamnaestoga stoljeća, a antikvarijat koji knjigu šalje tvrdi da pripada njegovoj baki Veroni Bonn. Tko mu šalje tu knjigu i zašto baš njemu? Ima li ona veze sa sudbinama njegove obitelji, s lozom njegove majke, cirkuskim artisticama koje su se bavile ronjenjem na dah?

Pa sad vi pokušajte odoljeti ovoj čudesnoj knjizi. 😉

  1. NA RUBU VODE – SARA GRUEN

NA RUBU VODE

Priča kreće 1945. godine negdje u Škotskoj, u vrijeme dok su ratni zrakoplovi još uvijek pakleni čuvari neba. Tri razmažena bogataša: Maddie i Ellis te njihov najbolji prijatelj Hank dolaze u to ratno vrijeme tražiti čudovište iz Loch Nessa. Zvuči pomalo ludo, zar ne? Sve je krenulo velikom svađom između Ellisa i njegova oca koji je tvrdio da je u mladosti vidio čuveno čudovište. Iz nekog prkosa ili želje da se opet uliže ocu, Ellis grabi sve preko Atlantika da bi potvrdio postojanje čudovišta. Vjerujte nam na riječ – pronaći će ga.

Ukratko, ova knjiga posjeduje sve karakteristike da se naprosto zaljubite u nju. Nevjerojatna, smiona priča o avanturi, prijateljstvu i ljubavi u sjeni Drugoga svjetskog rata. Vjerujte mi, ponekad banalne stvari iza sebe skrivaju najmudrije stvari. A ova neobična tema romana: lov za čudovištem – svakako će vas uvjeriti u ovo.

Čast mi je bila čitati, zahvaljujem, Sara Gruen!

  1. POSLJEDNJA OBLJETNICA- LIANE MORIARTY

POSLJEDNJA OBLJETNICA

Ako je itko stručnjak u stvaranju intrigantnog misterioznog ambijenta, onda je to Liane Moriarty.

Poznajete je već od prije. Autorica je Malih laži, sada već popularne mini serije na BBC-u. Posljednja obljetnica bilježi fascinantne uspjehe i pokazuje se kao definitivni hit koji bi po svemu sudeći mogao dobiti i svog filmskog blizanca!

Bez sumnje, autorica je spojila zanimljive, ekscentrične likove koji vas mame da okrećete stranicu za stranicom i da ova knjiga postane knjigom koju ćete uvijek preporučivati svojim bližnjima.

  1. GLAD ZA JUBIČICAMA – MARTINA BAILEY

GLAD ZA LJUBIČICAMA

Zabavno, napeto, vrckasto i neočekivano dobro!

Strasnih ljubavnih zapleta kao u najboljem ljubavnom romanu, napete priče i brojnih preokreta kao i u krimiću, ovaj roman Martine Bailey pamtit ćete dugo kao i njezinu neobičnu junakinju koja će se morati snaći u mnogim opasnim i iznenađujućim okolnostima.

  1. ARMATI – LARÍ MARÍ

ARMATI

Roman Armati ima podnaslov „Potraga za životnim pozivom“, a djelo je izvrsnog i nagrađivanog književnog dvojca, koji je ostvario nešto gotovo nevjerojatno: spojile su duboku psihološku priču, prozu koja liječi, koristeći elemente žanra psihološkog trilera i misterija!

Ian Artanian je glavni lik koji se mora suočiti s obiteljskom tajnom i razriješiti je kako bi iskupio grijehe svoje obitelji i oslobodio sebe. Kada pronađe Armatija, pronaći će i svoj životni poziv.

Pročitat ćete ga jednom, a onda će vam prirodno doći da prolistate ovaj roman još jednom, jer on naprosto nudi različite vrste čitanja!

 

RASPRODAJA

Pogledaj ponudu

RASPRODAJA

Naslovi po vrlo pristupačnim cijenama, sniženim do čak 90%.

.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.