Zbogom, Izabel

Goran Tribuson

Na zalihi
17,20 €
14,00 €
Dodaj u košaricu

Zbogom, Izabel

13,33 

- +
Podijeli:

Zbogom, Izabel

Zbogom, Izabel novi je roman Gorana Tribusona, jednog od najproduktivnijih i najčitanijih hrvatskih književnika.

Što se dogodi kada jedan cinični gubitnik dobije posao tjelohranitelja tajkunske princeze?

U poslijeratnom Zagrebu obitelj Rudija Vulasa, bivšeg münchenskog inventora i sadašnjeg poduzetnika, živi svoj san: golema kuća na Gornjem Prekrižju, zavidan vozni park i bogatstvo koje svakim danom raste. No upravo to mladu Izabel, Vulasovu kćer, čini metom zagrebačkog podzemlja.

Igor Crneković, s druge strane, dijete je prosvjetnih radnika. Konac svojih dvadesetih dočekao je u Zboru narodne garde gdje se nije istaknuo nikakvim junačkim akcijama. Po povratku s bojišta, nakon nekoliko godina izbjegavanja posla i obaveza, Crni se priključuje zaštitarskoj firmi Mustela gdje je angažiran u neobičnu svrhu: bit će tjelohranitelj dobro štićene djevojke, prelijepe i fatalne Izabel.

Ono što slijedi je nekoliko hladnih, pretežito snježnih mjeseci zebnje i mekih dodira obavijenih dimom cigarete. Novi roman kultnog Gorana Tribusona, Zbogom, Izabel, podnaslovljen kao roman noir, pričao je o poslijeratnoj pretvorbi i zagrebačkom Humphreyju Bogartu, naoružanom Smith & Wessonom i prezirom društvenih konvencija.

O autoru romana Zbogom, Izabel:

Goran Tribuson rođen je 6. kolovoza 1948. u Bjelovaru, živi i radi u Zagrebu. Prvu knjigu kratkih priča Zavjera kartografa objavio je 1972., a potom još niz novelističkih zbirki (Praška smrt, Raj za pse, Spavaća kola, Klasici na ekranu, Zvijezda kabarea), kao i izabrane priče Osmi okular. Jedan od najproduktivnijih i najčitanijih hrvatskih prozaika napisao je i niz romana objavljivanih u nekoliko izdanja (Snijeg u Heidelbergu, Čuješ li nas Frido Štern, Ruski rulet, Polagana predaja, Legija stranaca, Zavirivanje, Uzvratni susret, Made in USA, Povijest pornografije, Siva zona, Potonulo groblje, Dublja strana zaljeva, Sanatorij, Noćna smjena, Bijesne lisice, Ne dao Bog većeg zla, Gorka čokolada, Susjed u nevolji, Propali kongres, Sestrica s jezera, Otac od bronce, Vilinska priča), kao i autobiografsku tetralogiju – Rani dani, Trava i korov, Mrtva priroda i Vrijeme ljubavi. Nakladnička kuća Mozaik knjiga objavila je i njegova izabrana djela u deset knjiga.

X

RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Imamo odlične i jako zanimljive likove, radnju punu napetih dijelova i iznenađenja, ljubavnu priču i fantastičan obrat kakav doista nisam očekivala. Atmosfera je mračna i također je odlično dočarana.više

INTERVJU Antonija Vrčić, Yammat FM

Zbogom Izabel - novi je roman Gorana Tribusona, u kojem cinični gubitnik postaje tjelohranitelj prelijepe i fatalne Izabel - kćeri bogatog poduzetnika. Iako nam ne otkriva puno o novom romanu, za to ga treba pročitati, otkrio nam je koje knjige ne želi ponovno objaviti, od koje akutne 'bolesti' često pati, i jesu li književnici zvijezde...više

INTERVJU Tamara Borić, Nacional

GORAN TRIBUSON: ‘Moj književni milje je autsajderski. Pripadam takvom svijetu prosječnih i toga me nije stid’više

PROMOCIJA Mjesec hrvatske knjige / Narodna knjižnica Petar Preradović

Bjelovarčani ga vole! Goran Tribuson s novom knjigom ‘Zbogom Izabel’više

RECENZIJA Antonia Kliska, Mali dnevnik čitanja

Dobro me je zavarao s ovom pričom. A začitala sam se od prve stranice sa namjerom da ne ostavljam dok ne dovršim jer nema tu stranice na kojoj se može stati i onda strpljivo iščekivati nastavak. Pravo roman noir, kako i sam podnaslov kaže. Mračna zimska atmosfera, odgovarajući glavni muški lik, ujedno i pripovjedač, fatalna dama i kraj kakav se već očekuje u takvoj vrsti romana.više
  • Broj stranica: 268
  • Godina izdanja: 2022.
  • ISBN: 9789531432894
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14 x 20 cm
  • Težina: 350 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti


12,00 
PRETPRODAJA
PRETPRODAJA

15,00 

15,00 

12,00 

14,32 

13,52 

27,00 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.