PRETPRODAJA

AIR

U pripremi
24,90 €
22,41 €
Planiran početak isporuke je oko17. srpnja.
Dodaj u košaricu

AIR

21,34 

- +
Podijeli:

AIR

AIR – Priča o Michaelu Jordanu i svijetu koji je stvorio

NAJVEĆA SPORTSKA PRIČA IKAD ISPRIČANA

 Michael Jordan zaslužan je za neke od najnezaboravnijih trenutaka u povijesti košarke i za današnji status NBA lige kao jednog od najgledanijih i najunosnijih sportskih natjecanja u svijetu. No prije milijunskih ugovora s igračima, izdašnih sponzorstava i televizijskih prijenosa malotko je pratio NBA utakmice, osobito izvan SAD-a.

A onda je stigao Michael Jordan… Od tog trenutka sve se promijenilo: bio je to početak jedne nove ere, koju je predvodio Air Jordan, košarkaški virtuoz kakvoga svijet dotad nije vidio, rođeni vođa kojega su krasili nenadmašna ustrajnost i neviđen natjecateljski duh. Svijet i danas pamti njegove veličanstvene šutove, ples njegova tijela s loptom, sklad s terenom i ritmom igre, njegove nevjerojatne letove prema košu. Njegov talent nije bio puka darovitost vrhunskog sportaša, već oblik umjetnosti, zbog čega su se sponzori, filmski studiji i televizijske mreže doslovno nadmetali za njega, što je u konačnici zauvijek promijenilo igru i učinilo Michaela Jordana ne samo sportskom već i globalnom kulturnom ikonom koja će zauvijek ostati u srcima milijuna ljudi diljem svijeta.

U knjizi AIR: Priča o Michaelu Jordanu i svijetu koji je stvorio ugledni američki povjesničar i sportski novinar David Halberstam detaljno prati događaje u Jordanovu životu koji su ga oblikovali u najvećeg košarkaša u povijesti te sve one koji su pridonijeli tome da postane jedan od najpopularnijih sportaša svih vremena.

„Priča o Michaelu Jordanu nadilazi okvire sporta.“ – Toni Kukoč

„Dosad najvažnija knjiga o Michaelu Jordanu.“ – Washington Post

„Knjiga dostojna globalne sportske legende.“ – La Repubblica

 „Zadivljujuća knjiga o Njegovu Veličanstvu Airu.“ – Marca

O autoru:

Američki pisac, novinar i povjesničar David Halberstam (1934. – 2007.) autor je knjiga iz različitih područja; od politike i povijesti do medija, kulture i sporta. Osim knjige Air: Priča o Michaelu Jordanu i svijetu koji je stvorio (Playing for Keeps, 2000.), u kojoj prati karijeru Michaela Jordana kako bi ispričao jednu od najvećih sportskih priča svih vremena, David Halberstam napisao je još petnaestak knjiga, među kojima su najpoznatije The Best and the Brightest (1972.; o genezi i početku Vijetnamskog rata), The Powers That Be (1979.; o usponu američkih masovnih medija); The Reckoning (1986.; o razvoju američke i svjetske automobilske industrije); The Education of a Coach (2006.; o legendarnom treneru američkog nogometa Billu Belichicku) te posthumno objavljena The Coldest Winter (2007.; o Korejskom ratu). David Halberstam dobitnik je svih važnijih novinarskih nagrada i priznanja u SAD-u, uključujući i Pulitzerovu nagradu za izvještavanje (1964.), i bio je dugogodišnji član Društva američkih povjesničara.

X
  • Broj stranica: 544
  • Godina izdanja: 2024.
  • ISBN: 9789533721743
  • Prevoditelj: Julijana Jurković
  • Uvez: tvrdi
  • Dimenzije: 16 x 23 cm
  • Težina: 450 g
  • Nakladnik: Stilus knjiga
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.