Temelji Hrvatske

Grupa autora

Na zalihi
1589,49 €
Dodaj u košaricu

Temelji Hrvatske

1513,80 

- +
Kategorije: , ,
Podijeli:

Temelji Hrvatske

LUKSUZNA KNJIGA O TEMELJIMA NA KOJIMA POČIVA HRVATSKA DRŽAVA

 • Uzbudljiv prikaz hrvatske povijesne i kulturne baštine

Vrhunsko izdanje Temelji Hrvatske prikazuje ključne trenutke iz naše burne prošlosti te izuzetne pojedince koji su ostavili neizbrisiv pečat u povijesti naše države. Kroz prošlost dulju od 1200 godina mnogi su događaji obilježili hrvatski narod. Ovdje ćete, između ostaloga, doznati tko je prvi priznao srednjovjekovnu Hrvatsku, kako je nastala naša prva tiskana knjiga, tko je održao prvi govor na hrvatskom jeziku u Saboru te kako je izgledao trnovit put Hrvatske do osamostaljenja. Ovo će vam luksuzno izdanje pokazati na čemu doista počivaju temelji Hrvatske te što smo sve prošli na putu do samostalnosti i stvaranja vlastite države.

 • Raskošna knjiga iznimne vrijednosti
Sve tekstove u ovom jedinstvenom izdanju napisalo je čak 14 znanstvenika s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Instituta Ruđer Bošković, redom ponajvećih stručnjaka područja koje su za ovu priliku obradili. Stoga se u knjigu Temelji Hrvatske možete potpuno pouzdati kad je u pitanju točnost znanstvenih činjenica i podataka. Izuzetnoj privlačnosti knjige pridonosi i bogata slikovna građa, prikupljena u eminentnim hrvatskim muzejima i arhivima. Ručno uvezane korice od najfinije kože ukrašene su umjetničkom medaljom od mesinga koja prikazuje neke od najpoznatijih simbola naše države, poput vučedolske golubice ili vukovarskog vodotornja, a svaku stranicu krasi i skupocjeni zlatni rub. Uostalom, ništa manje ni ne zaslužuje knjiga koja izlazi u povodu 30. godišnjice hrvatske samostalnosti. Naime, neke knjige ostaju za buduće naraštaje, a Temelji Hrvatske nedvojbeno pripadaju takvom prestižnom društvu.
 • Prestižno izdanje jedinstveno na tržištu

Rijetko se kad na tržištu pojavi kapitalno djelo koje je rezultat zajedničkog rada ponajboljih znanstvenika, umjetnika, urednika, tiskarskih majstora i knjigoveža, a koje na jednome mjestu objedinjuje odlučujuće događaje važne za identitet pojedinog naroda. Stoga je izdavanje ove po svemu posebne knjige kulturni događaj bez premca. Knjiga Temelji Hrvatske bit će neprocjenjiva svima koji žele poznavati korijene naroda kojemu pripadaju te sve postaje u njegovoj borbi za opstanak i samostalnost. Namijenjena je istinskim ljubiteljima knjiga, kolekcionarima, institucijama te onima koji znaju cijeniti izdanja od nacionalne i kulturne važnosti.

 • Unikat koji će se naraštajima čuvati u vašoj obitelji

Ovo knjižno remek-djelo oduševit će vas jer je iznimno od prve do posljednje stranice , a kao njezin vlasnik čuvat ćete ga u svojoj biblioteci kao rijetku dragocjenost. Budući da je naklada strogo limitirana (bit će otisnuto najviše 300 primjeraka) i više neće biti ponovljena , svaki će primjerak biti numeriran jedinstvenim brojem, a samim time i unikatan. Svi kupci prestižnog izdanja Temelji Hrvatske primit će zajedno s knjigom i potvrdu o vlasništvu. Uz to, knjiga je ručno uvezana i pomno ukoričena što također pridonosi njezinoj unikatnosti. Izdanje je to kolekcionarskog značenja kojem će s godinama vrijednost samo rasti i koje ćete s ponosom ostaviti u naslijeđe svojoj djeci i unucima.

Komplet Temelji Hrvatske sadrži:

 • luksuznu knjigu TEMELJI HRVATSKE S UMJETNIČKOM MEDALJOM OD MESINGA na koricama, djelo akademskog kipara i medaljera Karla Grossa
 • ZAŠTITNI OVITAK na rasklapanje
 • USTAV REPUBLIKE HRVATSKE
 • PAMUČNE RUKAVICE za listanje knjige
 • REZERVACIJSKI LIST
 • VLASNIČKI LIST

SVAKI PRIMJERAK KNJIGE JE UNIKATAN, UVEZAN U KOŽU I NUMERIRAN!

Promotivnu brošuru o Temeljima Hrvatske potražite ovdje.

Za više informacija o uvjetima plaćanja nazovite nas od 8 do 16 h na besplatni broj telefona 0800 10 11 ili nam, pak, pišite na e-mail webshop@mozaik-knjiga.hr. Naši ljubazni djelatnici rado će vam izaći u susret.

X

INTERVJU Maja Car, Večernji list

Na knjizi "Temelji Hrvatske" radilo je 14 znanstvenika koji su pripremili 77 zanimljivih tekstova o ključnim trenucima hrvatske povijesti, povijesti jezika, književnosti, umjetnosti i znanosti. Luksuzno izdanje knjige ima pozlaćene rubove, kožnati ovitak, vlasnički list, umjetničku medalju i stoji 12.000 kuna.više

INTERVJU Tamara Džebić Šaljan, HRT

Na čemu počivaju temelji hrvatske države te što smo sve prošli u više od 1200 godina na putu do samostalnosti? Odgovori leže u jedinstvenom izdanju knjige "Temelji Hrvatske", prvom takvom u domaćem izdavalaštvu koje će svjetlo dana ugledati potkraj godine. više
 • Broj stranica: 400
 • Godina izdanja: 2021.
 • ISBN: 9789531429900
 • Uvez: tvrdi
 • Dimenzije: 28.6 x 38 cm
 • Težina: 9000 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.