Govori koji su promijenili svijet

Simon Sebag Montefiore

Na zalihi
18,90 €
Dodaj u košaricu

Govori koji su promijenili svijet

18,00 

- +
Podijeli:

Govori koji su promijenili svijet

Ovi izvanredni govori sežu od antičkih vremena do današnjih dana. Neki su herojski i nadahnjujući, neki su zlonamjerni i strahoviti, neki su briljantni i dirljivi, a neki okrutni i jezivi.
Govori koji su promijenili svijet oživljavaju prošlost, obogaćuju sadašnjost i osvjetljavaju put u budućnost.

Otkrijte što su o vremenu u kojem su živjeli govorili kraljica Elizabeta II., Martin Luther King, Sokrat, Mao Ce-tung, John F. Kennedy, Michelle Obama, Donald Trump, Aleksandar Veliki, Džingis-kan, Muhammad Ali, Osama bin Laden, Napoleon Bonaparte i mnogi drugi.

Bilješka o autoru:

Simon Sebag Montefiore autor je međunarodnih bestselera i nagrađivanih knjiga dosad objavljenih na četrdeset osam jezika. Knjiga Katarina Velika i Potemkin ušla je u uži izbor za godišnju britansku nagradu za najbolje publicističko djelo na engleskom jeziku, a naslovi Staljin: dvor crvenog cara, Mladi StaljinJeruzalem: biografija i Romanovi: 1613. – 1918. osvojili su brojne nagrade i međunarodna priznanja. Autor je i moskovske trilogije romana: SašenkaCrveno nebo u podne i Jedna zimska noć, a (u paru s autoricom Santom Montefiore) napisao je i seriju dječjih knjiga Royal Rabbits of London. Uz Pisma koja su promijenila svijet napisao je i djelo Govori koji su promijenili svijet.

Knjigu je s engleskog jezika prevela Marija Perišić.

X

RECENZIJA Biljana Gabrić, Write Owl

Mnogo je govora koje je vrijedno čuti ili ih se prisjetiti. Sve ih je Montefiore objedinio u ovoj knjizi podijelivši ih po motivima i porivima na poglavlja, ovisno jesu li izrekli proroci, ratni huškači, revolucionari, mirotvorci ili sanjari; jesu li bili odraz terora, moći, slobode ili čestitosti; ili su pak predstavljali protivljenje, upozorenje, oproštaj.više

FELJTON Senad Pašić, Nacional

Nacional donosi ulomke povijesnih govora Winstona Churchilla, Martina Luthera Kinga i Ronalda Reagana iz knjige 'Govori koji su promijenili svijet', u kojoj Simon Sebag Montefiore donosi pregled najvažnijih govora od antičkih vremena do danas.više
  • Broj stranica: 324
  • Godina izdanja: 2023.
  • ISBN: 9789531434140
  • Strani naslov: Voices of History
  • Prevoditelj: Marija Perišić
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 12.5 x 19 cm
  • Težina: 350 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA

22,41 
PRETPRODAJA

15,21 
PRETPRODAJA

15,21 
PRETPRODAJA
PRETPRODAJA

17,01 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.