Počinjemo na kraju

Chris Whitaker

Na zalihi
17,24 €
9,00 €
Dodaj u košaricu

Počinjemo na kraju

8,57 

- +
Podijeli:

Počinjemo na kraju

Walker nikad nije napustio svoj rodni gradić smješten na obali Kalifornije. Iako je postao načelnik policije, još uvijek pokušava zaliječiti rane koje su nastale kada je bio primoran svjedočiti protiv svojeg najboljeg prijatelja, Vincenta Kinga, u vezi sa slučajnim ubojstvom tinejdžerke. Sada, trideset godina poslije, Vincent izlazi iz zatvora.

Duchess, glavni lik knjige, je trinaestogodišnja djevojčica i samoproglašena odmetnica. Njena čvrsta vanjština samo je oklop kojim pokušava zaštititi svoju ranjivu dječju unutrašnjost.

Njena majka, Star, plesačica u lokalnom salunu, a čija je sestra bila Vincentova žrtva, odrasla je s Walkerom i Vincentom. Star polako propada zbog čega se Duchess mora pobrinuti za svoju majku i svojeg petogodišnjeg brata Robina.

Njihovi životi naizgled ne mogu biti gori, ali sve se mijenja kad Star umire u požaru saluna, a Vincent je pronađen na mjestu zločina što ga čini glavnim sumnjivcem.

Duchess i Robin su smješteni u Montanu kod svojeg djeda kojeg ne poznaju. Sada su uistinu sami i prepušteni jedno drugome.

Istovremeno Walker preuzima istragu Starine smrti.

„Jedna od najmoćnijih i najdirljivijih priča u posljednjih nekoliko godina. Toliko napeta da sam je pročitala dvaput… Sa suzama u očima.“—RUTH JONES

O autoru romana Počinjemo na kraju:

Chris Whitaker britanski je spisatelj čija je životna priča gotovo jednako mračna i napeta kao njegovi romani.

S devetnaest godina napadnut je i izboden od strane uličnog napadača. Preživio je, ali ne bez posljedica. Depresija, nesanica i borba s ovisnošću samo su neki od poteškoća s kojima se nosio nakon napada. Noć kada je napisao svoje oproštajno pismo bila je prva noć kada je napokon čvrsto spavao. Iduće jutro je nastavio pisati i što je više pisao, to se bolje osjećao.

Postao je burzovni mešetar, napredovao do vrha poslovne ljestvice, nagomilao 500 000 funti duga, namirio dug, oženio se, dao otkaz, odselio se u Španjolsku i napisao svoj prvi roman, Tall Oaks, kojim je osvojio prvu nagradu Udruženja spisatelja kriminalističke književnosti.

Otad je napisao još tri romana: All the Wicked Girls, The Forevers i Počinjemo na kraju, njegov prvi naslov izdan na Hrvatskom jeziku. Studio 20th Television, čiji je vlasnik Disney, otkupio je prava na produkciju ekranizacije u obliku televizijske serije.

Kad ne piše knjige, radi u lokalnoj knjižnici. Danas živi u Hertfordshireu sa suprugom i troje djece.

X

RECENZIJA Lea Klarić, Mame Kvarnera

Drama u kojoj nema nepotrebne patetike, tragična životna priča djece čiji život nikako da se ulovi stalnog kolosijeka i naizgled unaprijed izgubljeni kriminalistički slučaj u kojem se istraga svodi na jednog čovjeka koji odbija vjerovati u krivnju svog prijatelja.više

RECENZIJA Maja Posejpal Gelemanović, Knjigoljupka

Ako još niste, obavezno ovu knjigu u ruke i počnite s čitanjem, vjerujem kako će vam se svidjeti. I ne dajte da vas zavara žanr kojemu ova knjiga pripada, meni ovo nije ni blizu trilera, bar ne na one kakve sam ja navikla čitati, nego prava drama, životna priča koja će vas dotaknuti duboko u srce i teško ćete se oporaviti od nje.više

RECENZIJA Maja Cerjan, Bookworm Maja

Dirljivo i moćno štivo epskih razmjera. Velika knjiga koja će mi zauvijek ostati u sjećanju zbog one praznine koju je ostavila u mojim grudima. Knjiga koja me natjerala da zagrlim dijete najsnažnije što mogu i budem sretna što sam tu gdje jesam. Knjiga koja nam dokazuje da jedan događaj može promijeniti čitave naraštaje.više

RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Priča je prepuna slomljenih ljudi, ljudi razočaranih u sebe i u život, te onih koji se trude spasiti one koji ne žele biti spašeni. Svakako preporučujem ukoliko volite teže teme i ukoliko ste spremni na knjigu koja će vas duboko dirnuti, a zasigurno vam i slomiti srce. Kao što sam već navela, za mene osobno, itekako vrijedna čitanja. Priča koja ostavlja neizbrisiv trag. više

RECENZIJA Magdalena Ondrušek, Throne of Bookaholic

Počinjemo na kraju spoj je ljutnje, potištenosti, gubitka i nade koji tvori jednu izvanredno dirljivu priču. Whitaker ima poetičan način pisanja te je stoga ovaj roman vrlo lijepo napisan i majstorski prikazan. Priča koju je Whitaker stvorio emocionalno je nabijena i vođena likovima.više
  • Broj stranica: 424
  • Godina izdanja: 2021.
  • ISBN: 9789531430395
  • Strani naslov: We Begin At The End
  • Prevoditelj: Ira Martinović
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14 x 20 cm
  • Težina: 455 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti


18,00 

15,75 

18,00 

17,00 

18,00 

18,00 

19,00 

16,00 

16,00 

19,90 

18,00 

17,00 

15,99 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.