Sedamnaest

Na zalihi
19,90 €
Dodaj u košaricu

Sedamnaest

18,95 

- +
Podijeli:

Sedamnaest

1985. Kazumasa Yuuki, iskusni novinar časopisa Vjesnik sjevernog Kanta, prolazi kroz svakodnevne izazove borbe za moć i uredske politike koja prožima redakciju. No kad se u blizini dogodi zrakoplovna nesreća dotad neviđenih razmjera, novinska redakcija ujedinjena je nezamislivim užasom i ekskluzivom kakva se novinaru događa jednom u životu.
2003. Sedamnaest godina kasnije, Yuuki se prisjeća sedam dana nabijenih adrenalinom i ispunjenih emocijama koji su promijenili njegov život i živote njegovih kolega. Proganja ga i obećanje što ga je prijatelju Anzaiju dao tog sudbonosnog tjedna – obećanja koje sadrži ključ posljednje neodgonetnute tajne. Da bi ga ostvario, morat će se svladati uspon na opasnu liticu Tsuitate, na kojem će se suočiti sa svojim najdubljim strahovima.

“Dramatičan roman koji hipnotizira…. Čitatelji će biti duboko ganuti.” ? Publishers Weekly

“Fantastičan triler uzbudljive radnje i još uzbudljivije unutarnje drame likova.” The Japan Times

“Ispunjeno krajnjom neizvjesnošću i adrenalinom.” The New Yorker

“Napeto i moćno.” The Wall Street Journal

“Sjajna studija ljudskog ponašanja u ekstremnim situacijama.” The Washington Times

“Opora i beskompromisna slika modernog japanskog društva.” The Guardian

“Napet, važan i provokativan roman koji apostrofira važnost novinarstva.” PopMatters

“Više od trilera… Meditativna i višeslojna priča koja jednako govori o čovjeku na raskrižju srednjih godina kao i o novinarstvu ili zrakoplovnim nesrećama.” Los Angeles Review of Books

“Yokoyama je studiozan analitičar ljudske prirode u kojoj se isprepliću vrline i mane, slabost i hrabrost, s uvijek prisutnom mogućnosti prevladavanja vlastitih ograničenja.” Kirkus Reviews

O autoru romana “Sedamnaest”:

Hideo Yokoyama (1957.) najuspješniji je japanski književnik u novije vrijeme. Prije nego što se posvetio pisanju, bavio se istraživačkim novinarstvom. Kao književni autor debitirao je 1998. zbirkom policijskih priča Season of Shadows, dok je romanom Half Solved stekao je status jednog od najutjecajnijih japanskih autora. Svojim šestim romanom Slučaj 6-4 (2012.) postao je svjetska književna zvijezda, samo u Japanu prodan je u više od milijun primjeraka, a autor je dobio mnoga međunarodna priznanja i nagrade. Osebujan piščev stil zrcali se u minucioznom psihološkom portretiranju likova, a takav pristup slijedi i u hit trileru Sedamnaest.

X
  • Broj stranica: 400
  • Godina izdanja: 2023.
  • ISBN: 9789533608570
  • Strani naslov: Seventeen
  • Prevoditelj: Mirjana Čanić i Nebojša Buđanovac
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 15 x 22.8 cm
  • Težina: 530 g
  • Nakladnik: Znanje
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA

16,65 

19,90 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.