RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Vincent King još kao tinejdžer osuđen je za ubojstvo sestre svoje tadašnje djevojke Star Radley. Sada, nakon dugih trideset godina provedenih u zatvoru, vraća se u svoj rodni gradić Cape Haven u Kaliforniji gdje se suočava s ljudima koji ga nisu spremni ponovno prihvatiti nakon svega što se dogodilo.
Među njima su i njegova bivša djevojka Star, ali i njezina trinaestogodišnja kći Duchess koja se brine za svoju problematičnu majku i mlađeg brata Robina.
Tu je i Walk, načelnik policije koji si nikada nije oprostio što je upravo on poslao svog najboljeg prijatelja u zatvor.
Duchess je spremna učiniti sve kako bi zaštitila svoju obitelj, ali i kako bi se osvetila, ali time će dovesti u opasnost ne samo sebe, nego i cijelu obitelj, a njezini postupci će utjecati na cijeli gradić.

Kada sam krenula s čitanjem, nisam očekivala da će me ova priča u tolikoj mjeri zaokupiti, duboko dirnuti i da će probuditi toliko različitih emocija u meni. Sinopsis ni približno ne otkriva što priča doista krije.
Moram priznati da mi je na početku čitanje išlo malo teže. Bila sam pomalo izgubljena jer puno toga nisam mogla pohvatati. Srećom, priča mi je i dalje bila dovoljno zanimljiva i jednostavno me kopkalo o čemu se tu zapravo radi. Drago mi je što nisam odustala od čitanja, jer kasnije me potpuno uvukla.

Ovo definitivno nije lagana knjiga. Za nju je potrebno nešto više koncentracije i bavi se itekako teškim temama, ali je i više nego vrijedna čitanja. U puno navrata tijekom čitanja bila sam ljuta, frustrirana, ali ponajviše tužna. Tužna zbog djevojčice koja je sa svojim bratom toliko toga prošla, koja nikada nije imala normalno djetinjstvo, a istovremeno se trudila svom malom bratu omogućiti upravo to i zaštititi ga.
Priča je prepuna slomljenih ljudi, ljudi razočaranih u sebe i u život, te onih koji se trude spasiti one koji ne žele biti spašeni.

Svakako preporučujem ukoliko volite teže teme i ukoliko ste spremni na knjigu koja će vas duboko dirnuti, a zasigurno vam i slomiti srce.
Kao što sam već navela, za mene osobno, itekako vrijedna čitanja. Priča koja ostavlja neizbrisiv trag.

“Bolje, gore. Dobro i loše. Nitko od nas nije samo jedno od toga. Svi smo mi zbroj najboljih i najgorih stvari koje smo napravili.”

“Nebom je proletjela padalica. Duchess nije ništa poželjela. To su bile priče za djecu, a Duchess više nije bila dijete. Pitala se je li to ikad i bila.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.