NIKAD LJEPŠE NASLOVNICE TRIJU BEZVREMENSKIH KLASIKA

Marku Jovanovcu, osječkom grafičkom dizajneru kojemu nisu strane nagrade za najljepše naslovnice, svježe iz tiska izašla su i tri klasika koje je grafički dizajnirao: Dundo Maroje, Candide i U registraturi – djela koja zasluženo imaju najljepše oblikovane naslovnice.

IZBOR U 27 NAJLJEPŠIH SLIKOVNICA

Ovom vrsnom grafičkom dizajneru u izbor 27 najljepših naslovnica su ušle čak dvije naslovnice – Ponos i predrasude te Razum i osjećaji, iste autorice, Jane Austen, u izdanju Mozaik knjige.

Istina je da su korice ono što prilikom odabira knjige moramo zanemariti, no čini se da gotovo svi pred tim izazovom padamo. Upravo naslovnicama nakladnici poklanjaju najviše pažnje.

BIBLIOTEKA RETRO – BEZVREMENSKI KLASICI

Nedavno su u izdanju Mozaika knjiga izašle tri nove knjige iz biblioteke Retro. Riječ je o specifičnijoj literaturi, pa se i u oblikovanju naslovnice svakako tražila zanimljiva interpretacija. Nakon Kafke, romana Julijane Matanović, Mire Gavrana, Isaaca Bashevisa Singera i spomenutih nagrađenih naslovnica Jane Austen, novi klasici iz ove biblioteke su Voltaireov popularni roman Candide, pisan u sarkastičnom i parodijskom tonu kao kritika Leibnizove filozofije optimizma, Dundo Maroje i Novela od Stanca našeg najznačajnijeg komediografa Marina Držića, te najpoznatiji hrvatski roman U registraturi Ante Kovačića.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.