Mrzim / Volim knjige

Na zalihi
13,20 €
Dodaj u košaricu

Mrzim / Volim knjige

12,57 

- +
Podijeli:

Mrzim / Volim knjige

Mrzim / Volim knjige – ova naizgled jednostavna, ali uzbudljiva slikovnica s minimalističkim i pomno kreiranim ilustracijama osmišljena je za djecu koja tvrde da mrze čitanje. Upravo će ih ova priča nadahnuti i pretvoriti u strastvene čitatelje. Baš kao što se to dogodilo i našoj junakinji koja je već idući dan požurila u knjižnicu po novu maštovitu avanturu.

Kraj je školske godine, koji su svi učenici s oduševljenjem dočekali. Učiteljica se oprašta od njih uz rečenicu: „I ne zaboravite pročitati knjigu!“ „Knjigu?! Kakav nerazuman zadatak!“ odzvanja u glavi naše junakinje, djevojčice kojoj je nezamislivo da tijekom praznika pročita cijelu knjigu. Baš, baš cijelu knjigu, a ona mrzi knjige. Nakon silnog jadanja i kukanja sa sestrom odlazi u knjižnicu jer nema boljeg mjesta da se odabere neko zanimljivo i uzbudljivo ljetno štivo. No djevojčici knjige poslagane na policama djeluju još dosadnije… I kako uopće odabrati što čitati? Pa sve te knjige samo stoje na polici i šute. Na sestrinu preporuku odabire knjigu koju je i sestra pročitala kada je bila njezine dobi pa djevojčica polako, prvi puta biva uvučena u svijet avanture. Mašta joj se rasplamsala, a čak se i svijet obojen sivim tonovima odjednom puni bojama ponesen pričom. Malena pustinjska lisica odvodi našu junakinju u bajkoviti svijet gdje susreću vještice i čudnovata stvorenja dok skupljaju posebne sastojke koji su im potrebni za čaroliju. Na kraju je napitak spravljen, čarolija je uspjela! No djevojčici ne djeluje da se išta promijenilo… i pita se kakva je to zapravo čarolija. Eh, to je najmočnija čarolija – čarolija priče koja je našu junakinju preobrazila od djevojčice koja mrzi knjge u onu koja voli knjige.

O autorici:

Mariajosé Gajate Molina, koja stvara svoja djela pod pseudonimom Mariajo Ilustrajo, rođena je u Madridu gdje je završila studij ilustracije na Umjetničkoj školi Arte 10. Od tada se bavi ilustriranjem kao slobodna umjetnica te radi projekte za širok spektar klijenata. Nekoliko godina nakon završetka studija preselila se u Bath gdje je studirala grafičku komunikaciju na Sveučilištu Bath Spa. Vjeruje da učenje nikada ne prestaje, stoga je odlučila studirati i na Sveučilištu Anglia Ruskin kako bi postala magistrica ilustracije dječjih knjiga. Oduvijek joj je bio san da postane autorica, odnosno ilustratorica dječjih knjiga, a sa svojom prvom slikovnicom Poplava, koja je nagrađena i prije negoli što je objavljena, Mariajo taj san počinje živjeti.

Prvijencem Poplava osvojila je nagradu New Talent Overall Winner na dodjeli World Illustration Awards 2020. godine, a ta je slikovnica bila i na popisu finalista za Bologna Children’s Book Fair Exhibition 2021. kao i za Nami Concours 2021. godine. World Illustration Awards popularno je natjecanje koje organizira The Association of Illustrators (AOI), u partnerstvu s Directory of Illustration. Međunarodno povjerenstvo odabralo je Mariajo Ilustrajo i Amber Vittoriju između više od 4300 prijava iz 79 zemalja, nakon što su odgovorile na temu „Budite ambiciozni, budite viđeni i budite slavljeni“. Na dodjeli nagrada proglašeni su i pobjednici u svakoj od 10 kategorija koje uključuju oglašavanje, uredništvo, izdavaštvo dječjih knjiga, dizajn te proizvode i ambalažu.

Ilustrajo za sebe kaže da voli eksperimentirati s mnoštvom materijala i zaprljati ruke, ali i koristiti računalo u stvaranju ilustracija. Svoju maštu potpiruje istražujući nove načine rada, učeći od raznih ljudi i otkrivajući nova mjesta. Svaki je projekt drugačiji i iz njega uči. Najveće nadahnuće uvijek su joj bila putovanja diljem svijeta i upoznavanje drugih kultura, krajolika i gastronomskih običaja. Voli skicirati i tako uhvatiti svijet oko sebe, a u svom se radu služi kombinacijom tehnika; crno-bijelim akrilnim tušem, grafitom, dok određene nijanse boja dodaje naknadno u Photoshopu.

 Mariajo Ilustrajo podrijetlom je iz Španjolske, a zadnjih osam godina živi i radi u Velikoj Britaniji.

X
  • Broj stranica: 36
  • Godina izdanja: 2024.
  • ISBN: 9789533860152
  • Prevoditelj: Ozren Doležal
  • Ilustrator: Mariajo Ilustrajo
  • Uvez: tvrdi
  • Dimenzije: 23.2 x 34 cm
  • Težina: 495 g
  • Nakladnik: Profil
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti


15,99 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.