Gušter koji je želio biti zvijezda (kartonska slikovnica)

Na zalihi
12,00 €
Dodaj u košaricu

Gušter koji je želio biti zvijezda (kartonska slikovnica)

11,43 

- +
Podijeli:

Gušter koji je želio biti zvijezda (kartonska slikovnica)

Gušter koji je želio biti zvijezda (kartonska slikovnica) – hit koji osvaja srca u novom formatu kartonske slikovnice

Na izdržljivim kartonskim stranicama, oblih rubova, u malom i praktičnom formatu koji će omogućiti vama i mališanima da uvijek bude uz vas na putovanjima, u parkiću, čekaonicama, pri ruci prije počinka… Izdržat će brojna prelistavanja i generacijama biti divan dio kućne biblioteke.

Autori svjetski poznate serije slikovnica Rachel Bright i Jim Field ovoga nas puta odvode u prekrasan tropski raj gdje suncem okupan živi mali gušter Gogo Genijalac s osebujnom osobnošću. Vrlo je jedinstven, ekscentričan, ekspresivan i impresivan. Gogo sanja o tome da postane zvijezda. Od prve sunčeve zrake pa sve do ponoći on izvodi predstave, pjeva, i to vrlo glasno, što nimalo ne godi ostalim stanovnicima otoka. Gogo će brzo shvatiti da put do slave zna biti samotan i dug, a na tom će putu nenadano upoznati i samoga sebe.

Ova razigrana, iskričava i duhovita pripovijest govori o tome koliko je svijetu važno pružiti ono najbolje od sebe te o čudu onoga što nam se tada vraća poput jeke.

“Ja sam Gogo Genijalac! Gledajte me, divite se!
Sjajno pjevam, sjajno plešem, nadaren sam ja za sve!
Jednog dana, možda sutra, velika ću zvijezda biti.
S malo ću se vježbe, znam, diljem svijeta proslaviti!”

Gušter koji je želio biti zvijezda dolazi nam iz pera tvoraca bestselera Rachel Bright i Jima Fielda koji su za brojne naslove iz ove serije (Miš lavljeg srca, Vjeverice svađalice, Koala koja može sve, Dugo putovanje maloga vuka, Kit koji je uvijek želio još, Male pande i veliko obećanje) već ovjenčani nagradama, no što je još važnije, nagrađeni su vjernim i zadovoljnim čitateljima koji su prepoznali nježne, tople i poučne rimovane stihove te prekrasne ilustracije. Stoga vjerujemo da će i simpatični gušter čitatelje raznježiti, nasmijati, nadahnuti, rastužiti, ohrabriti te podsjetiti na prave vrijednosti.

Ritmične, razigrane i poučne stihove potpisuje nagrađivani i cijenjeni prevoditelj Ozren Doležal.

O autorima:

Rachel Bright spisateljica je i ilustratorica mnogobrojnih slikovnica za djecu od kojih su neke prevedene na čak 38 jezika. Osmislila je kreativnu kolekciju čestitki i darovnog programa s poticajnim i pozitivnim porukama pod nazivom The Bright Side te često putuje svijetom održavajući govore o pozitivnom razmišljanju i životnoj filozofiji jednostavnog i sretnog života. Dobitnica je i mnogobrojnih nagrada za svoj rad, a za sebe voli kratko i jasno reći da je profesionalni optimist. Uz to što savršeno barata riječima i ilustracijama, skuplja šešire, a bez problema može istrčati maraton. Živi u Velikoj Britaniji, u malenome mjestu Dorset pokraj mora s mužem i dvjema kćerčicama te psom. Hrvatskoj publici poznata je po prekrasnim slikovnicama Miš lavljeg srca, Vjeverice svađalice, Koala koja može sve, Dugo putovanje maloga vuka Kit koji je uvijek želio još.

Jim Field višestruko je nagrađivan ilustrator, dizajner i animator. Svoje kreativne ideje voli dočaravati u raznim formama i medijima poput glazbenih spotova, crtića, reklama…, ali ponajviše ga veseli rad na slikovnicama za djecu. Rođen je i odrastao u Velikoj Britaniji, a sada živi u Parizu sa suprugom i kćeri. U Hrvatskoj je poznat po prekrasnim slikovnicama Miš lavljeg srca, Vjeverice svađalice, Koala koja može sve, Dugo putovanje maloga vuka Kit koji je uvijek želio još.

X
  • Broj stranica: 32
  • Godina izdanja: 2024.
  • ISBN: 9789533860121
  • Prevoditelj: Ozren Doležal
  • Ilustrator: Jim Field
  • Uvez: tvrdi
  • Dimenzije: 15 x 18.5 cm
  • Težina: 340 g
  • Nakladnik: Profil
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti


15,99 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.