Mozgalice za bistre glave

Nataša, GregorValentin Bucik ,

Na zalihi
15,91 €
Dodaj u košaricu

Mozgalice za bistre glave

15,15 

- +
Podijeli:

Mozgalice za bistre glave

U knjizi MOZGALICE ZA BISTRE GLAVE naći ćete misaone zadatke za djecu, mlade i odrasle.

U ovoj se knjizi nalaze misaone vježbe koje premašuju školsku provjeru znanja. Sami po sebi, ti zadaci nisu obećanje da će vam se povećati IQ, ali će vam omogućiti da rješavate misaone probleme koji sliče zadacima kakve nalazimo u školskim psihološkim testovima za provjeru inteligencije, s kojima se svatko od nas susreće u školi ili kasnije u nekim drugim selekcijskim okolnostima.

Najjednostavnije zadatke mogu početi rješavati djeca koja su navršila najmanje četiri godine, a najzahtjevniji zadaci zanimljiv su misaoni izazov za odrasle koji žele održavati misaonu vitalnost i promišljeno se odazivati na izazove u svijetu koji ih okružuje.

Prvi izvorni priručnik misaonih zadataka na ovim prostorima, koji je priredio stručno uigrani autorski tim (mag. Nataša Bucik, dr. Valentin Bucik i Gregor Bucik), sadrži:

 • upute i objašnjenja za uspješno rješavanje misaonih problema
 • 560 raznovrsnih misaonih zadataka u 13 poglavlja, kao što su traženje uljeza, prepoznavanje nizova i analogija, rješavanje matrica i slikovnog sudokua, dopunjavanje mreže uzoraka itd.
 • rješenja sa slikovnim prikazima
 • poglavlje s iscrpnim objašnjenjem što je inteligencija?

O autorima:

Dr. VALENTIN BUCIK je redovni profesor za psihološku metodologiju na Odjelu za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, te gostujući profesor na sveučilištima u inozemstvu. Bavi se istraživanjem interpersonalnih razlika pri procesuiranju informacija u mozgu, inteligencije, kreativnosti i nadarenosti. Član je niza stručnih udruga te uredništava uglednih međunarodnih znanstvenih časopisa. Suautor je slovenskog izdanja najčešće korištenog testa inteligencije za djecu.

Mag. NATAŠA BUCIK je psihologinja koja se stručno bavi čitateljskom kulturom i kulturnim odgojem. Bila je višegodišnja glavna i odgovorna urednica revija Ciciban i Cicido, danas još uvijek surađuje s časopisima, te je autorica Kukujevega slikovnega slovarja (Kukuov slikovni rječnik) i zbirke obrazovnih knjiga za djecu Igrajmo se s Kukujem (Igrajmo se s Kukuom).

GREGOR BUCIK arhitekt je i ilustrator. S misaonim problemima redovito sudjeluje u uglednim časopisima za djecu Ciciban i Cicido. Kao autor grafičkih prijedloga i misaonih zadataka oblikovno je nadogradio didaktičku dimenziju sadržaja knjige Mozgalica za bistre glave i Mozgalica 2.

X

RECENZIJA Andrea Šikić, Mamine knjige

Knjige sadržavaju naputke i pomoć starijih je itekako dobrodošla! Osim što ćemo uživati u zajedničkom vremenu, usmjerit ćemo djecu da lakše savladaju misaone zadatke. više
 • Broj stranica: 136
 • Godina izdanja: 2022.
 • ISBN: 9789531421959
 • Strani naslov: MISLECA – Miselne naloge za mlade bistroume
 • Uvez: meki
 • Dimenzije: 20 x 20.6 cm
 • Težina: 395 g
 • Nakladnik: Mozaik knjiga
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

PRETPRODAJA

14,31 
PRETPRODAJA

22,41 
PRETPRODAJA

15,21 
PRETPRODAJA

15,21 
PRETPRODAJA
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.