Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka

Julijana Matanović

Na zalihi
10,49 €
6,50 €
Dodaj u košaricu

Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka

6,19 

- +
Podijeli:

Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka

Nakon točno deset godina, a na zahtjev čitatelja, ponovno se pojavljuje knjiga priča koja je jednako dobro primljena i kod publike i kod stručne javnosti. U samo godinu dana doživjela je tada tri izdanja. Nagrađena nagradom „Kiklop“ za najbolju proznu knjigu godine, potvrdila je Julijanu Matanović kao jednu od najvažnijih suvremenih hrvatskih književnica. Ženske sudbine određene samo jednim krivim potezom, muškarci koji odlaze prerano, gradovi koji su obilježili autoričinu biografiju, sve su to teme u kojima se čitatelji lako prepoznaju. „Udarac u psihu“, „Požurite že-ne mo-je“, „Nezaboravak“ „Priča o Ivandi“, „Šuti, gluvo bilo“, samo su neke – od dvanaest priča uključenih u knjigu – kojima se svagda vraćamo i uvijek iznova dobivamo nove odgovore na davno postavljena pitanja.

O autorici:

Julijana Matanović, suvremena je hrvatska književnica i književna znanstvenica. Uz brojne stručne knjige objavila je zbirke priča Zašto sam vam lagala (Nagrada Josip i Ivan Kozarac), Kao da smo otac i kći, Laura nije samo anegdota, Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka (Nagrada Kiklop), Božićna potraga, Samo majka i kći, I na početku i na kraju bijaše kava te dva romana: Bilješka o piscu i Tko se boji lika još. S Ankom Dorić napisala je knjigu za mlade One misle da smo male nagrađenu nagradama Anto Gardaš, Mali princ i Kiklop. Za mlade je napisala još dvije knjige Rečeno – učinjeno i Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom. U zbirci Cic i svila u izboru autorice objavljene su njezine najbolje priče.

Ostale naslove Julijane Matanović potražite ovdje.

X

RECENZIJA Andrea Divić, Cro-kultura

Toliko složen i slojevit, maestralno uhvaćen autoričinim perom. Priče su i sjetne, ali i pomalo humoristične, obojane nijansama tuge, pričane iz različitih perspektiva. U središtu su događaji koji mijenjaju ljude i živote, uz koje se raste i koji pokazuju da je i tuga sastavni dio života. Upravo je tu ključ autoričine vještine – ne pripovijeda bajku, pripovijeda život, i to često one teme o kojima se šuti.više

RECENZIJA Marija Taraš, Tarashowa

Knjiga ima neku melankoličnu ali ujedno i utješnu notu. Priče su uglavnom nostalgične i tužne, ali znati da postoje ljudi koji su sposobni zamijetiti toliko drugih, naoko običnih života i vidjeti ljepotu u njima više je nego umirujuće za uzburkane duhove prošlosti. A čitati Julijanu Matanović znači pustiti da vam u mislima naslika i prenese sjećanja za koja ćete u jednom trenutku pomisliti da su vaša vlastita. više
  • Broj stranica: 202
  • Godina izdanja: 2019.
  • ISBN: 9789531425551
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14 x 20 cm
  • Težina: 235 g
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti


12,00 
PRETPRODAJA

15,00 

15,00 

12,00 

14,32 

13,52 

27,00 
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.