Roman „Nemirna krv“ dobitnik nagrade British Book

Peti naslov Roberta Galbraitha „Nemirna krv“ odnio je nagradu British Book za najbolji roman 2020. godine u kategoriji kriminalističkih romana. U konkurenciji za ovo prestižno priznanje bili su Lucy Foley (The Guest List), Lee Child i Andrew Child (The Sentinel), Joy Ellis (The Patient Man), Richard Osman (The Thursday Murder Club) i Ian Rankin (A Song for the Dark Times).

„Nemirna krv“ dosad je najopsežniji naslov koji zaokružuje seriju veoma uspješnih kriminalističkih romana. Prve četiri knjige Roberta Galbraitha oduševile su kako kritiku tako i brojne čitatelje, a u neodoljivom istražiteljskom paru uživalo je više od 11 milijuna čitatelja. Osim visokih ocjena, ovaj naslov bio je nominiran u kategoriji za najbolji kriminalistički roman 2020. godine prema odabiru čitatelja Goodreadsa.

Roman „Nemirna krv“, u prijevodu Mirne Čubranić, najupečatljiviji je i najuzbudljiviji dosad. Čudesno zapetljan, ostavit će vas bez daha. Knjiga odmah po izlasku obara rekorde. Tako je u prvih sedam dana od objavljivanja zauzeo prvo mjesto na listi najprodavanijih knjiga u Velikoj Britaniji. Osim što je bio najprodavaniji naslov u kategoriji kriminalističkih romana, ova uspješnica bila je najtraženija u odnosu na druge kategorije i žanrove. Zanimljivo je da je upravo posljednji naslov oborio rekorde svojih prethodnika po broju prodanih primjeraka i postao najprodavaniji naslov iz serijala o Cormoranu Strikeu u prvih sedam dana od objavljivanja.

Četiri prethodna romana o istražitelju Cormoranu Strikeu, „Zov kukavice“, „Dudov svilac“, „Karijera zla“ i „Smrtonosno bijelo“, našla su se na vrhovima ljestvica međunarodnih bestselera i prilagođeni su za televizijsku seriju u produkciji Bronte Film and Television.

Izvor: Robert Galbraith

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.