Predstavljamo četiri romana koji nam uskoro stižu!

Iako sam pokušala odabrati jedan od ovih naslova kao onaj kojem se najviše radujem, nisam uspjela. Stoga sam odlučila predstaviti ih – SVE! Neki su nam već poznati s TV-a (Zabranjene ljubavi, Povratak u Brideshead), a neki su budući potencijalni filmovi (Dobra prilika, Čuvar izgubljenih stvari).

Zabranjene ljubavi – Halid Ziya Usakligil 

O ovom romanu već smo pisali na LINKU, a vaša zainteresiranost za priču Bihter i Behlula potvrdila je ono što smo predviđali. Kad su turske uspješnice zavladale Hrvatskom, među prvima se istaknula serija Strasti Orijenta koja se prikazivala čak dvaput na našim programima i tragičnom pričom turske Ane Karenjine za ekrane prikovala brojne. U Hrvatskoj uskoro izlazi i roman Zabranjene ljubavi velikog turskog pisca Halida Ziye Usakligila.


Povratak u Brideshead – Evelyn Waugh

Ewelyn Waugh jedan je od najpoznatijih engleskih satiričara, a djelo Povratak u Brideshead njegovo napopularnije djelo koje će NAPOKON dobiti svoje izdanje na hrvatskom! Film po knjizi snimljen je već davne 2008. godine, pa obavezno bacite oko na trailer:


Dobra prilika – Curtis Sittenfeld

Stiže nam knjiga “Dobra prilika” i po svemu prati ovaj klasik – od mlade Elizabeth i gospodina Darcyja, do Lizinih sestara i majke koja želi udati svoje kćeri. Radnja je smještena u 21. stoljeće, koje mnogo novog donosi, ali su univerzalne teme uvijek prisutne i zadaju jednako uzbudljive zaplete. Autorica uspijeva učiniti ovaj roman napetim i zanimljivim, ali ne i predvidljivim zbog već poznatog sadržaja.

Preostaje nam da se strpimo i pričekamo dolazak knjige, a do tada – obavezno se podsjetiti priče u detalje – prekrasnim filmskim ekranizacijama ili najbolje- samim romanom!


Čuvar izgubljenih stvari – Ruth Rogan

Stiže nam nasljednica Male pariške knjižare! 🙂 Predstavljamo knjigu koja će nas razveseliti u svibnju ove godine! Dirljiva priča o neočekivanim prijateljstvima, drugim šansama, o velikoj strasti i bezvremenskoj ljubavi.

 

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.