Dolazi roman po kojem je snimljena omiljena turska dramska serija!

Kad su turske uspješnice zavladale Hrvatskom, među prvima se istaknula serija Strasti Orijenta koja se prikazivala čak dvaput na našim programima i tragičnom pričom turske Ane Karenjine za ekrane prikovala brojne. U Hrvatskoj uskoro izlazi i roman Zabranjene ljubavi velikog turskog pisca Halida Ziye Usakligila.

TURSKI KLASIK

Roman Zabranjene ljubavi veliko je i značajno književno djelo koje se obilježava početak suvremene turske književnosti. Brojne su filmske, kazališne i televizijske adaptacije ovoga romana, a kod nas je poznata inačica pod nazivom Strasti Orijenta, popularna dramska serija koja je ovu sjajnu priču prikazala u ozračju suvremenoga turskog društva. Halid Ziya Usakligil je vrlo važan ne samo za tursku književnost, već i za svjetsku književnost. Među prvima je proveo duboku psihoanalizu svojih likova i čitatelju omogućava da prati razvoj i oblikovanje njihovih emocija.

TURSKA ANA KARENJINA

Riječ je o svojevrsnom epskom prikazu života devetnaeststoljetnog istanbulskog visokog društva u predvečerje Osmanskog Carstva, a zbog snažnog i uvjerljivog opisa tragične ljubavi mnogi ga smatraju turskom Anom Karenjinom. Bihter je mlada djevojka koju od početka pokreće osveta. Njezina majka krivac je za smrt njezina oca s kojim je bila iznimno povezana. Budući da njezina majka cilja na udaju s gospodinom Adnanom koji bi joj osigurao sigurno bogatstvo, Bihter je zbog osvete preduhitri. Kad je bogati gospodin Adnan zaprosi, Bihter se ponada ispunjenju svoje najveće želje. No njezina se žudnja za ljubavlju i strasti ne ostvaruje, pa se ona potajno upušta u kobnu vezu sa suprugovim lakomislenim nećakom. Zabranjena ljubav ne ostaje dugo u tajnosti. Bihterina majka će sve učiniti ne bi li mladi ljubavni par vidio jedan drugog drugim očima i na takav način unijeti nemir u cijelu obitelj.

Prisjetimo se dramske serije koja nas je oduševila!

Roman možete naručiti u pretprodaji po posebnoj cijeni: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/pretprodaja-zabranjene-ljubavi/

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.