Omiljeni istražiteljski par vraća se na male ekrane

Najpopularniji detektivski par Cormoran Strike i Robin Ellacott konačno se vraća na svjetske ekrane u četverodijelnoj seriji „Lethal White“, u kojoj glume Tom Burke i Holliday Grainger. Serija se temelji na detektivskim romanima „Zov kukavice“, „Dudov svilac“, „Karijera zla“ i „Smrtonosno bijelo“ britanske književnice i autorice popularnog Harryja Pottera J. K. Rowling, koje je napisala pod pseudonimom Robert Galbraith.

U središtu priče je Cormoran Strike (Tom Burke), koji je izgubio dio desne noge služeći vojsku u Afganistanu te se vratio iz rata kako bi otvorio detektivsku agenciju u kojoj je on jedini zaposlenik, a koja se nalazi u malom uredu u londonskoj ulici Denmark. Iako i fizički i psihički ranjen, Strikeovi instinkti te činjenica da je radio kao vojno-policijski istražitelj pokazuju se ključnima u rješavanju složenih slučajeva koji zbunjuju policiju. U potrazi za tragovima Strikeu se pridružuje Robin Ellacott (Holliday Grainger), koja počne raditi kao njegova privremena pomoćnica, ali se ubrzo zadubi u njegove istrage jednako kao i u detalje njegove slavne, ali mučne prošlosti.

Premijera nove sezone zakazana je 21. siječnja 2021. preko video streaming usluge HBO GO.

Cormoran Strike i Robin Ellacott nisu u dobrim odnosima nakon Robinina vjenčanja s Matthewom, ali nemaju vremena za razmišljanje o novoj distanci unutar njihova profesionalnog odnosa jer im zastrašujući posjet potencijalnoga klijenta stavlja novi slučaj na stol – i Robin i Strike bacaju se na posao proučavajući izvještaje o zadavljenom djetetu. S obzirom na to da detektivska agencija napreduje, dvojac je također angažiran da istražuje ucjenu vladina ministra, a Robin odlazi na tajni zadatak u Donji dom.

Druga epizoda na rasporedu je 28. siječnja 2021.

Iznenađujuće otkriće naizgled potvrđuje priču o zadavljenom djetetu, ali tim je prisiljen napustiti mjesto događaja prije nego što ga mogu pošteno istražiti. Bojeći se da je njihov svjedok u opasnosti, udvostručuju napore da ga pronađu. Dok se Robin nosi s frustracijama u svom braku, a Strike prihvaća svoju ovisnost o novoj djevojci, njihova se istraga produbljuje.

Nakon romana „Zov kukavice“, „Dudov svilac“, „Karijera zla“ i „Smrtonosno bijelo“ uskoro stiže i peti naslov iz serije kriminalističkih romana s detektivom Cormoranom Strikeom. „Nemirna krv“ dosad je najopsežniji naslov koji zaokružuje seriju veoma uspješnih kriminalističkih romana. Prve četiri knjige Roberta Galbraitha oduševile su kako kritiku tako i brojne čitatelje, a u neodoljivom istražiteljskom paru uživalo je više od 11 milijuna čitatelja.

Roman „Nemirna krv“ odmah po izlasku obara rekorde. Tako je u prvih sedam dana od objavljivanja zauzeo prvo mjesto na listi najprodavanijih knjiga u Velikoj Britaniji. Osim što je bio najprodavaniji naslov u kategoriji kriminalističkih romana, ova uspješnica bila je najtraženija u odnosu na druge kategorije i žanrove. Zanimljivo je da je upravo posljednji naslov oborio rekorde svojih prethodnika po broju prodanih primjeraka i postao najprodavaniji naslov iz serijala o Cormoranu Strikeu u prvih sedam dana od objavljivanja. Jednako veliki uspjeh serijal bilježi i na malim ekranima.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.