Novi naslovi autora koje već obožavate

Pripremite vaše popise za čitanje jer u nastavku donosimo nove naslove autora koje već obožavate i čije su vas priče već osvojile. U 2024. godini pripremamo veliki broj napetih kriminalističkih zapleta, uzbudljivih ljubavnih romana, ukusnih recepata i savjeta koji mijenjaju živote.

Osim niže izdvojenih autora otkrit ćemo još neka poznata imena čiji će novi naslovi krasiti police – Sanja Polak, Slavko Sobin, Sanja Pilić, Miro Gavran, Loreth Anne White, Sarah MacLean, Robert Galbraith, R. F. Kuang, Eloisa James i mnogi drugi…

  1. Ines Marciuš Kruljac i Jasmina Kosanović

„Traže se cirkusatni“ nova je slikovnica svima omiljenog dvojca koji je svojim ilustracijama i tekstovima pisanim u rimi osvojio srca brojnih čitatelja. To će biti njihova peta suradnja nakon slikovnica „Noć kad je Lisac uhvatio Mjesec“, „Raščupani lav“, „Djed i vještica“ i „Divlja svinja ide na more“. Kao i druge njihove priče i ova nosi skrivenu poruku gdje glavni lik ne slijedi uobičajene obrasce nego se hrabro upušta u nove avanture.

Ines Marciuš Kruljac dobitnica je Nagrade „Grigor Vitez“ za najbolji tekst za djecu u slikovnici „Djed i vještica“.

  1. Julia Quinn

Nova godina u znaku je neponovljive autorice ljubavnih romana. Domaća publika ove će godine uživati u čak četiri nova romana – treći i četvrti nastavak iz serije o obitelji Rokesby kao i novi serijal „The Lyndon Sisters.

Julia Quinn sa svojim je neodoljivim ljubavnim pričama tjednima držala prvo mjesto na listi najprodavanijih romana New York Timesa, a samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala je više od 10 milijuna primjeraka. Zbog nezaboravnih povijesnih romana koji su prevedeni na više od 30 jezika, mnogi je već sada nazivaju suvremenom Jane Austen. Prema romanima Julije Quinn na Netflixu se prikazuje serija o obitelji Bridgerton koja obara rekorde u cijelome svijetu. Tu povijesnu dramu s velikim uzbuđenjem prati preko 70 milijuna ljudi i najgledanija je u 76 zemalja svijeta.

Na hrvatski su joj jezik do sada prevedeni romani „Zbroj naših poljubaca“, „Ljepše od raja“, „Mala laž“, „Zbog gospođice Bridgerton“, „Što se to zbiva u Londonu“, „Živjeli su dugo i sretno“, “Deset stvari koje volim kod tebe“, “Tajni dnevnici gospođice Mirande Cheveer“, “Džentlmenska ponuda“, “Vikont koji me volio“, “Vojvoda i ja“, “Gospodin Bridgerton“, “Siru Phillipu s ljubavlju“, “Tajna njegova poljupca“, “Na putu do vjenčanja” i “Kad je bio grešan“ i mnogi drugi.

  1. J. Shen

Nakon velikih hitova „Kradljivac poljubaca“, „Vrabac“, „Vicious“ i „Ruckus“ jedna je od najprodavanijih autorica suvremenih ljubavnih romana USA Todaya i Washington Posta L. J. Shen predstavlja se domaćoj publici s novim naslovom „Trent“.

U samo sedam godina od kada je objavila svoj prvi roman „Tyed“ L. J. Shen postala je  jedna od najpopularnijih autorica suvremenih romantičnih romana diljem svijeta. Njezinim ljubavnim intrigama, zapletima i neodoljivim romansama nisu odoljeli milijuni čitatelja koji s velikim nestrpljenjem iščekuju svaki novi naslov.

Do sada je napisala 19 romana, a svaki je odmah po objavljivanju dospio je na prva mjesta ljestvica čitanosti časopisa Washington Posta i USA Todaya.

  1. Tom Hillenbrand

Nakon pet godina vraća se Tom Hillenbrand, autor velike uspješnice „Kradljivac kave“.

Iako se u Hrvatskoj proslavio povijesnim romanom „Kradljivac kave“ koji je pisan istovremeno i napeto i eruditski, sigurni smo da će njegov novi roman „Ukradeni smiješak“ izmamiti osmijehe svim čitateljima. Tom Hillenbrand je do sada pisao uglavnom kriminalističke i znanstvenofantastične romane koji su prodani u stotinama tisuća primjeraka i prevedeni na mnoge jezike. Za „Zemlju dronova“ dobio je, između ostaloga, nagradu Friedrich Glauser za najbolji kriminalistički roman godine.

  1. Angela Marsons

Angela Marson jedna je od vodećih i najčitanijih autorica kriminalističkih romana ne samo u Velikoj Britaniji, već u cijelom svijetu. Njezini romani prevedeni su na više od 30 jezika i prodani u milijunskim nakladama.

Čitatelje ove godine čekaju dva nova romana ove majstorice kriminalističkih priča. Nove detektivske igre, nestrpljenje, strah i nezaboravne avanture dio su romana „Kobno obećanje“ i „Dead Memories“ koji donose nove slučajeve sad već slave inspektorice Stone. Potpuno zarazni novi kriminalistički trileri popularne autorice – bit ćete u grču do posljednjeg obrata.

Amazon UK objavio je kako je serijal o Kim Stone 4. najprodavaniji serijal ikada napisan i kotira bolje od Harryja Pottera! Ispred Angele Marsons našli su se serijali iz pera legendarnih autora Lee Childa, L.J. Rossa i Peter Jamesa.

  1. Amor Towles

Ove godine dolazi jedan od najiščekivanijih naslova – „Table for Two“ američkog autora Amora Towlesa koji je svjetsku slavu stekao romanom „Plemeniti gospodin u Moskvi“.

Towles je objavljivanjem romana „Plemeniti gospodin u Moskvi“ postao jedan od najvećih fenomena u modernoj svjetskoj književnosti. Knjigom godine proglasili su ga njujorški Times, a nakon toga i Sunday Times, Mail on Sunday, Irish Times i Daily Express. Iste godine najboljom knjigom proglasio ju je i bivši američki predsjednik Barack Obama, a veliko zanimanje i povratak knjige na vrhove ljestvica potaknuo je 2019. godine Bill Gates koji je izrazio oduševljenje ovim veličanstvenim djelom. Jedna od najboljih knjiga u posljednjih nekoliko desetljeća krajem 2022. godine trebala bi dobiti televizijsku inačicu u obliku mini serije s Ewanom McGregorom u glavnoj ulozi.

  1. Dana Schwartz

Godina iza nas bila je u znaku neponovljivog romana „Anatomija: Priča o ljubavi“ autorice Dane Schwartz, koji je u isto vrijeme potresan i nježan, čija će vas radnja tako spretno uvući u svoju narativnu slagalicu. „Immortality: A Love Story“ nastavak je ove uvrnuto prekrasne priče koja se već uvukla pod kožu i čitateljima Goodreadsa jer su je nominirali za najbolji roman.

Dana Schwartz televizijska je spisateljica i kreatorica povijesnog podcasta Plemenita krv (Noble Blood), jednog od najslušanijih povijesnih podcasta današnjice. Kao novinarka i kritičarka, Schwartz je pisala za Entertainment Weekly, Marie Claire, Glamour, GQ, Cosmopolitan, Vanity Fair i druge časopise.

  1. Suzy Josipović

Dobro došli u kuhinju Suzy Josipović Redžepagić koja za 2024. godinu priprema slatke recepte koji će osvojiti čak i najzahtjevnija nepca. Udobno se smjestite i prepustite bogatim mirisima i okusima kojima obiluju njezina jela. Neka su hrvatska, neka francuska, neka pak azijska, ali sva su iz srca. Postavite stol, okružite se najmilijim vam ljudima i jelima poručite sve što ne možete pretočiti u  riječi.

U proširenom i dopunjenom izdanju nezaobilazne kuharice „Mama zna“, koja se rasprodala u rekordnom roku, pronaći ćete 600 provjerenih slanih recepata kojima je ispričana nježna priča o ljubavi, toplini i snazi koju donose obitelj i prijatelji.

  1. Emily Nagoski

Emily Nagoski nagrađivana je autorica bestselera „Budi kakva jesi“ te koautorica, sa svojom sestrom Ameliom, knjige „Burnout: the secret to unlocking the stress cycle“ koja ove godine dolazi na domaće police. Nagoski kombinira seksualni odgoj i edukaciju o stresu kako bi naučila žene živjeti samouvjereno i radosno u njihovu vlastitom tijelu.

U knjizi „Budi kakva jesi“ doktorica Emily Nagoski dokazuje da najvažniji čimbenik u stvaranju i održavanju zdravog seksualnog života, ispunjenog samopouzdanjem i radošću, nisu dijelovi tijela ili njihov raspored, već naša usredotočena svjesnost, želja i užitak. Što znači da stres, naše raspoloženje, povjerenje koje osjećamo i naša slika o tijelu nisu tek periferni čimbenici seksualnosti, već čine esencijalni dio na koji se sve nadograđuje.

  1. Damir Šantek

Nakon velikih uspješnica „Gdje misli nestaju“ i „Ispod površine“ Damir Šantek vraća se s novim naslovom „Visoko iznad oblaka“ kojim zatvara veliku putopisnu trilogiju. Autor nas u svakoj svojoj priči vodi na uzbudljiva putovanja do mjesta na Zemlji koja su tek rijetki posjetili. Nadahnutim tekstovima i predivnim fotografijama u knjizi Gdje misli nestaju tako su nam približeni neki od najviših vrhova svijeta, spektakularne špilje, veličanstveni klifovi i mnogi drugi atraktivni prirodni fenomeni. Ispod površine prvi je hrvatski ronilački putopis. Ako zaronite u njegove stranice s fantastičnim fotografijama podmorja imat ćete priliku doživjeti daleko šire obzore od samog ronjenja.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.