Najuspješnija Netflixova serija u povijesti, gledalo ju je više od 80 milijuna kućanstava!

Tko još nije čuo za seriju „Bridgerton“ koja se prikazuje na Netflixu? „Bridgerton“ je i službeno dosad najuspješnija Netflixova serija. Prema statistikama, vrtoglava brojka od čak 82 milijuna kućanstava, pratilo je tu povijesnu ljubavnu romansu, čiji su glavni glumci mlada 25-godišnja britanska glumica Phoebe Dynevor i njen pet godina stariji kolega zimbabvejskog porijekla Regé-Jean Page, kao Daphne Bridgerton, najsjajnija londonska debitantica i Simon Basset, vojvoda od Hastingsa te najpoželjniji londonski neženja. Uz atraktivne glumce, ovaj tematski recept koji garantira uspjeh prepoznala je slavna producentica Shonda Rhimes, ista ona koja stoji iza „Uvoda u anatomiju”. Autor serije je Chris Van Dusen, a temelji se na knjigama Julie Quinn.

Serijal o obitelji Bridgerton smješten je između 1813. i 1827. godine i broji osam nastavaka u kojem svaki donosi priču o jednom od osmero djece pokojnog gospodina Bridgertona: Anthonyja, Benedicta, Colina, Daphne, Eloise, Francesce, Gregoryja, i Hyacinth. Kada je autorica krenula pisati ovaj serijal zamislila ga je samo kao trilogiju, ali već nakon prvog romana i ona i čitatelji shvatili su da će nastavaka biti mnogo više.

Julia Quinn sa svojim je neodoljivim naslovima tjednima držala prvo mjesto na listi najprodavanijih romana New York Timesa, a samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala je više od 10 milijuna primjeraka. Zbog nezaboravnih povijesnih romana koji su prevedeni na više od 30 jezika, mnogi je već sada nazivaju suvremenom Jane Austen. Na hrvatski su joj jezik do sada prevedeni romani “Deset stvari koje volim kod tebe“, “Tajni dnevnici gospođice Mirande Cheveer“, “Džentlmenska ponuda“, “Vikont koji me volio“, “Vojvoda i ja“, “Gospodin Bridgerton“, “Siru Phillipu s ljubavlju“, “Tajna njegova poljupca“, “Na putu do vjenčanja” i “Kad je bio grešan“.

Napokon su stigla nova izdanja naslova „Vojvoda i ja“, „Vikont koji me volio“ i „Džentlmenska ponuda“,  prva tri nastavka serijala o Bridgertonima. Naručite knjige u pretprodaji uz 10% popusta, a ako se odlučite za komplet ostvarujete još veću uštedu. http://bit.ly/Bridgertoni

Photo: Netflix/The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.