Mozaikovi najnoviji priručnici za održiv život i zdrav duh, um i tijelo

Iduće godine od Mozaika knjiga možete očekivati preko 110 novih naslova. Osim krimića, ljubića, slikovnica i dječjih romana, veliku pažnju posvetit ćemo i priručnicima. Sigurni smo da smo pokrili sve teme u kojima ćete pronaći ono što vas najviše zanima.

  1. Na boljše – Damjana Bakarič

Damjana Bakarič poznata je slovenska novinarka, spisateljica, urednica, publicistica i zagovornica sporijeg života. Vodi grupe i drži predavanja na temu kretanja za život sa zdravom dušom. U životu je imala puno teških iskustava. No ona su je vodila na put spoznaje i suočavanja sa sobom. Na njemu je prepoznala svoja unutarnja bogatstva kojih prije nije bila svjesna. Nakon velikog uspjeha s knjigom „Kako sam pregorjela“ Bakarič u novoj govori kako je zapravo samo malo potrebno da stvari krenu na bolje.

  1. When Things Fall Apart – Pema Chödrön

Ovo je knjiga, zbirka govora koje je Pema Chödrön održala između 1987. i 1994. i pravo je blago mudrosti o životu i življenju, boli, nevolji i kako se s njom nositi i riješiti je se. Ovo je knjiga za sve one koji žele dublje shvatiti odnose, ljude i život oko njih. Bol je neizbježna, patnja je izbor. Tibetanska budistička redovnica i profesorica Pema Chödrön vodi čitatelja kroz razne faze tugovanja u kojima život ne ide po planu, dajući nježne, suosjećajne savjete o tome kako prihvatiti, priznati i prebroditi poteškoće.

  1. The Art of Making Memories – Meik Wiking

Od autora bestselera „Hygge“ i „Lykke“ i stručnjaka koji istražuje što sretne ljude čini sretnima stiže nova velika uspješnica. Wiking u posljednjoj knjizi tvrdi da su sretne uspomene tajna sreće. Kako stvoriti uspomene koji će život učiniti boljim i ljepšim otkriva autor u ovoj neodoljivoj knjizi.

  1. The Book of Ichigo Ichie – Héctor García, Francesc Miralles

Ikigai“ i „Ikigai u praksi“ velike su uspješnice ovog dvojca. Nakon otkrivanja ključeva motivacije i dugovječnosti u svojoj hit-knjizi „Ikigai – japanska tajna dugog i sretnog života“ Héctor García (Kirai) i Francesc Miralles vratili su se japanskoj tisućljetnoj kulturi kroz „Ikigai u praksi“, praktičnu knjigu koja nam pomaže pronaći životnu svrhu i smisao. U njihovoj najnovijoj knjizi možete naučiti kako svaki trenutak napraviti životnim iskustvom kroz brojne savjete i vodiče. 

  1. The Plant Paradox – Steven R. Gundry

Većina nas čula je za gluten – protein koji se nalazi u pšenici i koji uzrokuje upale u tijelu. Amerikanci troše milijarde dolara na bezglutensku dijetu u nastojanju da zaštite zdravlje. Ali što ako nismo razumjeli problem u cijelosti? U knjizi „The Plant Paradox“, poznati kardiolog dr. Steven Gundry otkriva kako je gluten samo jedna vrsta uobičajenog i vrlo toksičnog biljnog proteina koji se zove lektin. Lektini se nalaze ne samo u žitaricama poput pšenice, nego i u hrani koju nazivamo bezglutenskom i koju većina nas smatra zdravom, uključujući mnogo sorti voća, povrća, orašastih plodova, graha i uobičajenih mliječnih proizvoda.

Knjiga „The Plant Paradox“ sadrži zaokruženi popis namirnica koje sadrže lektin i jednostavne zamjene za svaku, kao i plan detoksa i prehrane, uz ukusne recepte bez lektina.

  1. Ljubezen na terapiji – Veronika Podgoršek

Veronika Podgoršek poznata je psihoterapeutkinja koja se specijalizirala za savjetovanje partnera. U vodiču o ljubavi koji je napisala na temelju svoje višegodišnje terapijske prakse pokriva teme poput: zaluđenosti, ljubavi, intimnosti, komunikacije, odgovornosti za sebe, djeci, seksualnosti, obiteljskih financija, gubitaka, vrsti afera itd. Bogata teorijska pozadina ilustrirana je praktičnim primjerima u kojima će se naći svaki čitatelj, a tekst je popularan i živahan. Vodič za ljubav knjiga je za sve koji žele biti sretni ili sretniji u ljubavi, a doista je obavezan za čitanje svima koji vole duboko ući u svoju dušu. Zamislite zašto i pomozite nam da se vidimo u novom, drugačijem svjetlu. Izuzetan doprinos literaturi o partnerstvu.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.