Na Netflix uskoro stiže nova serija sa savjetima Marie Kondo

Autorica svjetskog bestselera naslova „Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život“ Mari Kondo vraća se na male ekrane u novoj hit seriji!

Popularni Netflix najavio je novi serijal „Sparking Joy with Marie Kondo” u kojem će Marie podrobnije prikazati kako svoju KonMari metodu primijeniti na posao, odnose i društvo oko sebe. Osim toga gledateljima će pružiti uvid u to kako funkcionira njena obitelj i kako izgleda njen dom. Točan datum izlaska još uvijek nije poznat, a jedino što trenutno znamo jest da premijeru možemo očekivati tijekom ljeta.

KonMari metoda

KonMari metoda zapravo nije metoda čišćenja već pospremanja životnog prostora koja se temelji na minimalizmu i organizaciji po kategorijama. Uključuje šest osnovnih pravila s kojima ćete započeti proces; odlučite da ćete pospremiti svoj stan ili kuću, zamislite kako bi izgledao vaš idealan prostor i lifestyle, prije bacanja ili doniranja predmeta morate im se zahvaliti što su ispunili svoju svrhu, pospremajte po kategorijama ne lokaciji, pratite točan red pospremanja, za sve što odlučite zadržati upitajte se je li vas zaista veseli.

Pospremanje se odvija po kategorijama koje morate pratiti točno tim redom:

  1. Odjeća
  2. Knjige
  3. Papiri
  4. Komono (razni predmeti)
  5. Sentimentalni predmeti

Marie Kondo prvi put je izazvala interes javnosti s jako uspješnom knjigom „Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život“ kada je svijet osvojila s genijalnom idejom organizacije životnog prostora po kategorijma umjesto po prostorijama. Zahvaljujući Netflixovom serijalu iz 2019. godine „Tidying Up with Marie Kondo“, postala je prepoznatljivo lice brojnih kućanstava i napravila pravu malu revoluciju.

Veselimo se novim epizodama u kojima ćemo svjedočiti emotivnim, iznenađujućim i pozitivnim promjenama koje će Marie unijeti u tuđe živote.

Izvor: KonMari

Photo: Adam Rose/Netflix © 2021

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.