Mozaikovi HIT krimići 2020. godine

Znamo da novitete ponekad ne možete dočekati! To iščekivanje i križanje dana do datuma izlaska samo pravi knjigoljupci mogu shvatiti. U 2020. godini očekuju vas mnoge napete priče isprepletene otmicama, lažima i tajnama. U novoj godini čitat će te već poznate autore kriminalističkih romana, ali i neke novi, čije su napete radnje, savršeni likovi osvojili milijune čitatelja. U nastavku donosimo šest knjiga koje morate pročitati. Zapamtite, to je samo dio napete priče!

  1. My lovely wife – Samantha Downing

Roman „My lovely wife“ prvijenac je autorice Samanthe Downing, koji je odmah po objavljivanju zauzeo vodeća mjesta najprodavanijih knjiga diljem svijeta. Da se radi o iznimnom kriminalističkom romanu govori i podatak da je bio izabran za najbolji roman svog žanra.

Naša ljubavna priča je jednostavna. Upoznao sam predivnu ženu. Zaljubili smo se, dobili djecu… Preselili smo se u predgrađe. Otkrili smo naše najveće snove, ali i najmračnije tajne. Onda je sve postalo dosadno… Izgledamo kao svaki normalan par. Mi smo vaši susjedi, roditelji prijatelja vašeg djeteta, poznanici s kojima ćete sjesti na večeru.

Svi mi imamo tajne pomoću koji brak održavamo živim. Naša je kako pobjeći od odgovornosti za ubojstva.

  1. The Saint Zita Society – Ruth Rendell

Ruth Rendell jedna je od najznačajnijih autorica kriminalističkih romana. „Djevojka iz susjedstva“ intrigantan je i neodoljiv roman i prvi iz njezinog bogatog književnog opusa preveden na hrvatski jezik.

Roman „The Saint Zita Society „ dobio je naziv prema svetoj Ziti, zaštitnici domaćica i kućnih pomoćnica. Upravo je taj odnos između sluškinja i bogatih stanovnika Londona glavna okosnica ove priče u kojoj će se otkriti mnoge moralne i nemoralne aktivnosti…

  1. I’ll Never Tell – Catherine McKenzie

Catherine McKenzie vlasnica je nekoliko svjetskih uspješnica koji su tjednima držali broj 1 u cijelome svijetu, a za svoj rad primila je mnoge nagrade.

U svojem romanu „I’ll Never Tell“ autorica na napet i intrigantan način donosi priču o Amandi Holmes koja je nestala prije 20 godina, a za njezinu smrt nitko nije bio odgovoran. Nakon što članovi obitelji odluče prodati obiteljsko nasljeđe, shvatit će da to ipak nije jednostavno. Prošlost će ipak sustići sadašnjost…

  1. After the end – Clare Mackintosh

„After the end“ zapanjujući je novi psihološki triler Clare Mackintosh, autorice velikog svjetskog bestselera „Sve same laži“, „Pustila sam te“ i „Vidim te“. Clarein prvi roman, „Pustila sam te“, bestseller je prema Sunday Timesu i to je bio najbrže prodavan naslov novog autora krimića 2015. godine. Izabran je i za knjižni klub Richard and Judy, gdje je osvojio najviše glasova čitatelja u ljeto 2015., kao i za knjižni klub ITV-jeve emisije Loose Women.

U svojem najnovijem romanu „After the end“ autorica donosi uznemirujuću i napetu priču o ljubavi, braku i roditeljstvu.

Max i Pip savršeni su par. Najbolji prijatelji i ljubavnici. Ali sve se promijeni nakon što se njihov sin razboli… Hoće li njihovo dijete ozdraviti sada je u rukama roditelja koji se po prvi puta ne mogu složiti oko nastavka liječenja. Svaki roditelj ima svoju viziju.

  1. The Death of Mrs. Westaway – Ruth Ware

Ruth Ware poznata je spisateljica po svojim svjetskim uspješnicama „Igra laži“, „Žena u kabini 10“ te „U mračnoj, mračnoj šumi“. Ware ni u najnovijem romanu neće iznevjeriti vjernu publiku, a oni koji još nisu zavoljeli njezin način pisanja, nakon čitanja ovog romana sigurno će to promijeniti.

Sve počinje s jednim misterioznim pismom koje Hal otkriva da će naslijediti ogromno bogatstvo. Novac koji je dobila na kraju ipak ne pripada njoj, već nekome drugom. Hal želi iskoristiti svoje vještine poznavanja tarota kako bi ipak dobila izgubljeno nasljedstvo, ali uskoro će se naći u opasnijoj situaciji nego što je mogla zamisliti…

  1. Lost girls – Angela Marsons

Angela Marsons jedna je od vodećih zvijezda britanskih kriminalističkih romana. Prijelomna godina u njezinom životu bila je 2015. godina kada objavljuje prva tri romana koji su se u svega nekoliko godina prodali u gotovo četiri milijuna primjeraka. Njezin prvi kriminalistički roman „Nijemi vrisak“ svjetska je uspješnica s više od milijun prodanih primjeraka, a ujedno je to prvi slučaj inspektorice Kim Stone od čak 16 koliko je autorica najavila da će ih biti. Nakon „Izopačenih igra“ njezini vjerni čitatelji u novoj godini moći će uživati u novim slučajevima najpoznatije detektivke.

U najnovijem romanu detektivka Kim Stone borit će se protiv otmičara dviju djevojčica. Jedno dijete će preživjeti, a koje odlučuje otmičar. Roditelji koji će ponuditi više novaca spasiti će svoju djevojčicu. Za Stone u ovom slučaju nema mjesta za pogreške.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.