Naslovnica knjige: DJEVOJKA IZ SUSJEDSTVA

Podijeli:

  • Broj stranica: 360
  • Godina izdanja: 2016
  • ISBN: 9789531419703
  • Strani naslov: The girl next door
  • Uvez: meki
  • Širina: 1.4 cm
  • Visina: 2 cm

DJEVOJKA IZ SUSJEDSTVA

Ruth Rendell

Knjige Književnost Kriminalistički romani

DJEVOJKA IZ SUSJEDSTVA je intrigantan i neodoljiv roman Ruth Rendell, jedne od najznačajnijih autorica kriminalističkih romana.

Woodyjev bijes bio je hladan. Hladan i spor. Ali jednom kad ga je obuzeo, malo-pomalo je bujao i više nije mogao razmišljati ni o čemu drugome. Međutim, od samog je početka znao da neće moći živjeti dok ono dvoje žive. Umjesto da spava, ležao je budan u mraku s onim rukama pred očima: Anitinom uskom i bijelom, s dugim zašiljenim noktima premazanim pastelno ružičastim lakom; muškarčevom tamnoputom i jednako privlačnom, s lagano raširenim prstima.

Prije početka Drugog svjetskog rata, ispod zelenih livada u Loughtonu u Essexu, iskopana je mračna mreža tunela. Skupina djece ih otkriva. Igraju se u njima. Oni postaju njihovo tajno mjesto. Sedamdeset godina kasnije, svijet se promijenio. Građevinari su preobrazili ruralni krajolik. Prijatelji iz napola zapamćenog svijeta poženili su se, umrli, razboljeli, odselili ili nestali. Radovi na novoj kući po imenu Warlock otkrivaju jezovitu tajnu, zakopanu prije cijelog jednog života. Umoran detektiv, zaokupljeniji novijim zločinima, mora istražiti slučaj mogućeg ubojstva.

U svim svojim romanima Ruth Rendell zaranja duboko ispod površine kako bi istražila tajne ljudske psihe. Međusobno povezani tuneli u Loughtonu u romanu Djevojka iz susjedstva ne vode do jednog odredišta. No odnosi koji su u njima nastali i incidenti koji su se dogodili imaju dubok utjecaj – ne samo na preživjele, nego i u iskapanju prave prirode zagonetne prošlosti.

Djevojka iz susjedstva je posljednji roman koji je Ruth Rendell objavila prije smrti.

Na zalihi
99,00 kn
Dodaj u košaricu Kupi e-Knjigu

HIT!

Pogledaj ponudu

HIT!

Čovpas

Za prvih 50 naručitelja gratis Selfie štap vrijedan 99 kn i besplatna poštarina!

Super cijena

99 kn

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.