Mozaikove preporuke za ljetno čitanje

Ljeto je uvijek vrijeme odmora i uživanja. Kako tada imamo najviše slobodnog dane često provodimo u društvu knjiga. Visoke temperature samo što nisu stigle, a to znači da počinju pripreme za dugoočekivani godišnji odmor. Osim krema za sunčanje, ručnika za plažu i sunčanih naočala velik je broj onih koji na more ne idu bez nekoliko dobih romana. U nastavku donosimo knjige uz koje ćete se opustiti tijekom godišnjeg odmora.

Naša preporuka za:

  1. Najljepše ljubavne priče
  2. Krimići – napeti, okrutni i kompleksni zločini
  3. Emotivni romani koji se dugo pamte
  4. Knjige za djecu – čude avanture koje će mališane odvesti u drugi svijet
  5. Knjige koje mijenjaju pogled na život

Najljepše ljubavne priče

  1. Vitez strasti – Margaret Mallory

Kako strasteni vitez može vjerovati nepredvidljivoj ljepotici? Očaravajuća ljepotica lady Linnet rastrgana je između dviju strasti: osvete obitelj i braka s ljubavi iz djetinjstva, sir Jamesom Rayburnom. Te kobne noći Linnet je pogrešno izabrala: žrtvovala je ljubav u ime revanša.

  1. Nepokolebljivi vojvoda – Alexa Aston

Novi serijal Amazonove all-star autorice Alexe Aston, Vojvode na krivom putu, prati petoricu muškaraca koji su se kao djeca upoznali u školi za aristokrate, i koji su u nekom trenutku života optuženi za zločine koje nisu počinili. Miles Notley vraća se kući kao novi vojvoda od Winslowa. Ne zna ništa o tome kako voditi imanje, a još manje kako biti vojvoda. Sve dok ne upozna intrigantnu mladu ženu.

  1. Kradljivac srca – Julie Garwood

Agent FBI-ja Nick Buchanan sprema se na prvi godišnji odmor u tri godine, kad ga iznenadi poziv njegova najboljeg prijatelja, oca Toma Maddena. Tom mu prenosi jezovito priznanje serijskog ubojice koji je k njemu došao na ispovijed i najavio novi zločin. Da stvar bude gora, ubojica, koji sebe naziva Kradljivac srca, priznaje da mu je iduća žrtva Laurant Madden, Tomova prelijepa mlađa sestra. Kako bi Kradljivca srca učinili ljubomornim i natjerali ga da se pokaže, Nick i Laurant pretvaraju se da su zaljubljeni, a zajedno s privlačnošću među njima, raste i opasnost u kojoj se nalaze. Jedan jedini pogrešan korak mogao bi biti koban…

  1. Noć poput ove – Julia Quinn

Anne Wynter možda nije ona za koju se izdaje…

Ali prilično se dobro snalazi u ulozi guvernante trima plemenitim gospođicama. Posao joj može biti izazovan: U istom se tjednu skriva u ormaru punom tuba, glumi zlu kraljicu u predstavi koja bi mogla biti tragedija ili komedija, nitko nije siguran, i vida rane galantnom grofu od Winsteada. Nakon godina izbjegavanja kontakata, on je prvi muškarac koji ju je doista doveo u iskušenje i zbog kojeg je sve teže podsjećati se da guvernanti nije mjesto s plemićem.

Daniel Smythe-Smith mogao bi biti u životnoj opasnosti…

Ali to ga neće spriječiti da se zaljubi. Kad ugleda misterioznu ženu na godišnjem koncertu svoje obitelji, zaklinje se da će je slijediti, čak i ako to znači da će dane provoditi s desetogodišnjakinjom koja misli da je jednorog. Ipak, mladi grof ima neprijatelja, onoga koji se zakleo da će ga vidjeti mrtvog. A kada se Anne nađe u opasnosti, Daniel neće prezati ni pred čim kako bi osigurao njihov sretan kraj.

  1. Ruckus – L. J. Shen

Rosie

Kažu da je život prekrasna laž, a smrt bolna istina. U pravu su. Nikad se ni s kim nisam osjećala tako živo kao s muškarcem koji me stalno podsjeća da moje vrijeme curi. On je moja zabranjena, sjajna jabuka. Zamamna varka mojoj surovoj istini. On je i bivši dečko moje sestre. No, prije nego što me krenete osuđivati, imajte na umu da sam ga ja prva vidjela. Ja sam prva za njim žudjela. Ja sam ga prva voljela. Jedanaest godina poslije, ušetao mi je u život, tražeći drugu priliku. Dean Cole želi biti moj brončani jahač. Moj izbavitelj napokon je stigao. Nadam se da nije prekasno.

Dean

Kažu da najsjajnije zvijezde najbrže sagorijevaju. U pravu su. Njezin brzi jezik, žestoki stav i golemo srce potpaljuju moj um. U svijetu zagasitih boja, ona blista kao Sirius. Prije jedanaest godina, sudbina nas je razdvojila. No, ovaj ću se put usuditi probati. Doprijeti do nje je krvava bitka, ali čovječe, zato me i zovu Ruckus, strka. Rosie LeBlanc saznat će kako se žestoko mogu boriti. A osvajanje njezina srca bit će najslađa pobjeda.

Napeti, okrutni i kompleksni zločini

  1. Srce crno kao tinta – Robert Galbraith

Kad uplašena i mahnita Edie Ledwell posjeti ured Detektivske agencije Strike i Ellacott tražeći pomoć, Robin nije sigurna što misliti. Kao sukreatoricu popularnog animiranog serijala Srce crno kao tinta Edie progoni tajanstven internetski lik Anomija. Edie očajnički želi razotkriti Anomijin pravi identitet.

Robin odlučuje da joj agencija ne može pomoći i zaboravlja na slučaj dok nakon nekoliko dana ne pročita vijesti o ubojstvu Edie Ledwell na groblju Highgate.

Robin i njezin partner Cormoran Strike sada su primorani razotkriti Anomijin pravi identitet. Ali složena mreža internetskih pseudonima, poslovnih interesa i obiteljskih sukoba upliće Strikea i Robin u slučaj koji iskušava granice njihovih istražiteljskih sposobnosti na nove i zastrašujuće načine…

  1. Pacijentova tajna – Loreth Anne White

Roman Pacijentova tajna držat će vas u neizvjesnosti do same završnice. Činjenica da je inspiriran stvarnim zločinom koji je potresao Kanadu čini ga još uvjerljivijim.

Unakaženo tijelo trkačice pronađeno je podno litice na rubu idilične obalne zajednice Story Covea. Lily Bradley, čuvena psihoterapeutkinja, živi u savršenoj kući sa svojim cjenjenim suprugom profesorom i njihovo dvoje djece. Njezin je život savršen – novca joj ne manjka, omiljena je u zajednici, a njezina je krvava tajna sigurna. Senzualna i neobuzdana Arwen stiže u gradić sa sinom na suvozačevu mjestu svoga oslikanog kombija. Preko noći, njezina prisutnost prijeti razotkriti sve što su stanovnici Story Covea tako očajnički htjeli zadržati za sebe. Sumnjive okolnosti koje okružuju neprepoznatljivo truplo trkačice u grad dovode detektivku Rue Duval. Iako zna da mora riješiti ovaj slučaj, dušu joj razdire pitanje: želi li ga riješiti?

  1. Bilješke o jednom pogubljenju – Danya Kukafka

Bilješke o jednom pogubljenu surov je krimi roman o vrijednosti empatije i neizbježnoj tragediji.

Ansel Packer bit će pogubljen za dvanaest sati. Zna što je učinio i sada će platiti za svoje zločine. Ali ne želi umrijeti. Želi biti slavljen, želi biti shvaćen. Gledajući umornim očima triju žena – majke, sestre i detektivke – doznajemo priču Anselova života. Upoznajemo Lavender, očajnu sedamnaestogodišnjakinju koja ga je donijela na svijet; Hazel, sestru Anselove supruge, koja u tišini mora promatrati kako je sestrina veza proždire; Saffy, detektivku na Anselovu tragu, koja je svoj skromni, kaotični život posvetila potrazi za pravdom. Dok cure sati do Anselova pogubljenja, ove se žene vraćaju u prošlost i pokušavaju rasplesti petlju uništenja i patnje koju su njegove grube ruke omotale oko njihovih života.

  1. Vatrozid – Henning Mankell

U pokušaju da podigne novce s bankomata, čovjek pada mrtav. Taksist je brutalno ubijen, a dvije tinejdžerice odgovorne za zločin ne pokazuju nikakvu grižnju savjesti. Jedna od djevojaka uspjela je pobjeći policiji i nestaje bez traga. Nedugo nakon toga, nestanak struje u mraku će ostaviti pola zemlje. Kada inženjer stigne do neispravne elektrane, dolazi do jezivog otkrića…

Inspektor Kurt Wallander uvjeren je da ovi događaji moraju biti nekako povezani, ali čini se da u ovoj potrazi, koja nadilazi granice Švedske, zločinci uvijek znaju njegov idući potez. Ometen otkrićem izdaje u vlastitom timu, usamljen i frustriran, Wallander počinje gubiti vjeru u svoju ulogu detektiva.

  1. Znam tajnu – Tess Gerritsen

S ovakvim se mjestom zločina detektivka Jane Rizzoli i forenzička patologinja Maura Isles još nisu susrele. Producentica nezavisnih filmova strave pronađena je na krevetu u gotovo spokojnu položaju. Čovjek bi pomislio da je tek usnula… da nije očnih jabučica u njezinoj šaci.

Sljedeće je ubojstvo počinjeno na jednako groteskan način. Mlad muškarac pronađen je s trima strijelama precizno zabodenim u srce. Poveznice između slučajeva upućuju Jane i Mauru na serijskog ubojicu čija su fiksacija brutalno ubijeni sveci. Njegova sljedeća i posljednja žrtva mlada je žena koja zna što joj se sprema. Ona je jedina koja može pomoći Jane i Mauri uhvatiti zločinca. Ako ikad odluči otkriti tajnu koju jedino ona i ubojica znaju…

Emotivni romani koji se dugo pamte

  1. Francuski parfem na indijski način – Alka Joshi

Pariz, 1974. Tridesetdvogodišnja Radha živi u Parizu sa suprugom Pierreom i njihovim dvjema kćerima. Premda još uvijek žali što se godinama prije odrekla svoga prvorođena sina, dok je i sama još bila dijete, uživa u majčinstvu te napokon pronalazi izvor svoje strasti u riznici bogatih i opojnih mirisa.

Nakon što je desetak godina ranije otkrila svoj skriveni talent – da je u stanju otkriti parfem koji savršeno pristaje svakoj mušteriji – ona sada radi za priznatu parfumerijsku kuću i osmišljava u potpunosti nove kombinacije mirisa, gradeći pritom svoju karijeru parfem po parfem. Ipak, voljela bi kad bi Pierre pokazivao više razumijevanja za njezinu karijeru. Osjeća njegovu frustraciju, no nema se srca odreći onoga što je toliko veseli.

Kada joj u ruke dopadne vodstvo prvog velikog projekta, Radha otputuje u Indiju gdje joj u pomoć pristižu njezina sestra Lakshmi te kurtizane iz Agre – žene koje koriste moć parfema kako bi zavodile i zadirkivale te pobuđivale seksualnu napetost. No na korak od uspjeha Radha saznaje da je njezin sin, za kojeg nikada nije rekla svome suprugu, odlazi potražiti u Pariz, time prijeteći da će uzdrmati njezin pomno izgrađen život u Francuskoj.

  1. Naša nestala srca – Celeste Ng

Dvanaestogodišnji Bird Gardner živi povučeni život sa svojim voljenim, ali slomljenim ocem, bivšim lingvistom koji sada u sveučilišnoj knjižnici slaže knjige. Bird zna da ne smije postavljati previše pitanja, previše se isticati ili predaleko odlutati. Nakon godina ekonomske nestabilnosti i nasilja, njihovim životima upravljaju strogi zakoni napisani za očuvanje „američke kulture“. Kako bi održali mir i obnovili prosperitet, vlastima je sada dopušteno uzimati djecu disidenata, posebno onu azijskog podrijetla, a knjižnice su prisiljene ukloniti knjige koje se smatraju nedomoljubnima − uključujući djela Birdove majke, Margaret, kinesko-američke pjesnikinje koja je napustila obitelj kad je Bird imao devet godina.

Bird je odrastao odričući se majke i njezinih pjesama, ne poznaje njezin rad ni što joj se dogodilo. Ali kad primi misteriozno pismo koje sadrži samo tajanstveni crtež, uvučen je u potragu za njom.

Putovanje će ga kroz redove podzemne mreže knjižničara odvesti natrag u mnoge narodne priče koje mu je majka pričala dok je bio dijete, u živote djece koja su odvedena, i, konačno, u New York, gdje novi čin prkosa može biti početak prijeko potrebne promjene.

  1. Djevojke iz Bloomsburyja – Natalie Jenner

Bloomsbury Books starinska je knjižara kojom upravljaju muškarci i koja od pamtivijeka odolijeva promjenama. Ipak, 1950. godine svijet se obnavlja, a djevojke iz Bloomsburyja imaju plan.

Briljantna i elegantna Vivien Lowry zaručnika je izgubila u ratu. Vivien ima dugačak popis pritužbi u knjižari, a najveći dio njih odnosi se na Aleca McDonougha, voditelja Odjela za beletristiku.

Grace Perkins udana je i ima dva sina. Rastgana između dužnosti prema obitelji i vlastitih snova, u knjižari se zaposlila kako bi uzdržavala obitelj nakon poslijeratnog sloma njezina supruga.

Evie Stone iz prve je generacije djevojaka kojima je dopušteno pohađati Cambridge, no posao na sveučilištu ipak joj je uskraćen u korist njezina manje uspješnog muškog suparnika. Ovog puta pametnija, nikome u Bloomsburyju nije obznanila svoj tajni naum.

  1. Izgubljena sestra – Dinah Jefferies

Belle Hatton započela je novi život daleko od svoga doma. Njezin glamurozan posao pjevačice u noćnom klubu u Burmi 1930-ih donio joj je mnoštvo sofisticiranih novih prijatelja i obožavatelja. No nepokolebljivu Belle proganja misterij iz prošlosti: dvadeset i pet godina star isječak iz novina, pronađen među stvarima njezinih pokojnih roditelja, sugerira da su oni Mjanmar napustili nakon nestanka kćerkice Elvire.

Belle u prelijepoj dalekoj zemlji očajnički želi saznati što se dogodilo sestri za koju nije znala da postoji, ali kada počne postavljati pitanja, nailazi na uznemirujuće glasine, zlonamjerne tračeve i otvorene prijetnje. Oliver, privlačni i ležerni američki novinar slobodna duha, nudi joj pomoć, ali anonimna poruka upozorava je da bude oprezna…

  1. Vrt pobjede – Rhys Bowen

Dok rat koji je trebao okončati sve ratove nastavlja bjesnjeti, mlada, povlaštena i tvrdoglava Emily Bryce odlučna je u namjeri da dade svoj doprinos borbi, ma kako malen on bio. Upoznavši šarmantnog i naočitoga australskog pilota, shvaća da je svaki par ruku ključan.

Nakon što je zaprosi, ljubav njezina života vraća se na front, a Emily postaje volonterska poljoprivredna radnica Ženske kopnene vojske. S raznovrsnom skupinom odlučnih žena daje sve od sebe kako bi vratila sjaj jednom zapuštenom devonskom imanju. U tajnovitoj, hladnoj i mračnoj kućici na posjedu pronalazi davno izgubljene dnevnike travarice koja je svoj život posvetila ljekovitom vrtu. Dnevnici nadahnjuju Emily i daju joj svrhu kada saznaje tragičnu vijest – njezin je zaručnik poginuo kao heroj, a plod njihove ljubavi na svijet će doći za devet mjeseci.

Emily svu svoju tugu i bolnu ljubav koristi kako bi obnovila ljekoviti vrt, zaliječila duboke rane male devonske zajednice i pronašla tračak nove nade u sjeni Velikog rata.

Lude avanture koje će mališane odvesti u drugi svijet

  1. Harry Potter i zatočenik Azkabana – J. K. Rowling

„Dobro došli u Moćni bus, hitni prijevoz za vještice i čarobnjake u nevolji. Samo ispružite ruku sa štapićem, popnite se u autobus i odvest ćemo vas kamo god poželite.“

Kad Moćni bus propara mirnu noć i uz glasnu škripu kočnica stane pred njega, Harry Potter zna da nova školska godina može i službeno započeti. Sirius Black, masovni ubojica i najvjerniji pristaša lorda Voldemorta, pobjegao je iz zatvorske ćelije zloglasne tvrđave Azkaban i čini se da ga goni mržnja prema Harryju. Na prvom satu proricanja sudbine, profesorica Trelawney ugleda zlokoban znamen smrti u listićima Harryjeva čaja. No sve opasnosti blijede pred zastrašujućim dementorima koji nadziru Školu vještičarenja i čarobnjaštva u Hogwartsu te čekaju prijestupnika kojeg će kazniti poljupcem što uništava dušu.

  1. Skandar i fantomski jahač – A. F. Steadman

Skandar Smith ostvario je svoj san: uči za jahača jednoroga. No, na početku njegove druge godine u Gnijezdu javlja se nova prijetnja. Netko ubija besmrtne divlje jednoroge, proročanstvo upozorava na strašnu opasnost, a elementalne katastrofe počinju razarati Otok.

U međuvremenu, Skandarova sestra Kenna žarko mu se želi pridružiti i Skandar je odlučan pomoći joj u tome, bez obzira na sve. Dok se oluja sprema, može li Skandar otkriti kako spriječiti uništenje Otoka prije nego što bude prekasno?

  1. Peanut Jones i Oslikani Grad – Rob Biddulph

Neke su priče ispričane, a neke nacrtane…

Za Peanut Jones crtanje je magičan čin. No umjetnost ne može riješiti njene probleme. Njen je otac nestao, a ona je zapela u iznimno dosadnoj školi. No sve se promijeni kada pronađe jedinstvenu olovku koja ima magične moći. Peanut odjednom biva uvučena u svijet koji vrvi bojama, kreativnošću, uzbuđenjima, no krije i mnoštvo opasnosti. Ipak, u tome svijetu možda postoji malena šansa da Peanut dozna što se dogodilo njenom ocu.

  1. Divlja svinja ide na more – Ines Marciuš Kruljac i Jasmina Kosanović

Kada u šumi presuše sve kaljuže, divljoj svinji ne preostaje ništa drugo nego krenuti put mora. Ne gubeći vrijeme, uporno i smjelo grabi prema svom cilju… Al’ ovog je ljeta kaljuža suha uplašila se svinja dosadnih buha pa reče: “Put pod noge, ne čekam više…U vremenskoj prognozi nema kiše.”

  1. Kodno ime banane – David Walliams

Godina je 1940. Velika Britanija ratuje s nacističkom Njemačkom.

Jedanaestogodišnji Eric provodi dane u Londonskom zoološkom vrtu, jedinom mjestu na kojem je istinski sretan. Ondje se nalazi i njegova najbolja prijateljica: gorila Gertruda.

Uz tutnjavu eksplozija i ispod flota prijetećih bombardera Eric će morati izbaviti Gertrudu i izvući je iz smrtne opasnosti.

S ujakom Sidom, čuvarom zoološkog vrta, Gertruda i Eric morat će pobjeći iz Londona. Ali dok se skrivaju na engleskoj obali slučajno će razotkriti super-tajni nacistički plan…

Knjige koje mijenjaju pogled na život

  1. Sedam načela uspješnog braka – dr. sc. John M. Gottman, Nan Silver

Vodeći američki stručnjak za veze John M. Gottman revolucionarizirao je istraživanje braka koristeći se znanstvenim metodama kako bi promatrao navike bračnih parova. Pred vama je kulminacija njegova životnog rada: sedam načela koja parovima pomažu ostvariti skladnu, dugoročnu vezu. Jasno objašnjena i popraćena praktičnim upitnicima i vježbama, ova

načela uče partnere nove pristupe rješavanju sukoba, stvaranju zajedničkog jezika i postizanju veće razine intimnosti. Gottman nudi konkretne strategije koje će parovima pomoći učinkovitije riješiti svaki problem, od seksa i novca do stresa na poslu i brige o obitelji.

Bilo da ste na korak do razvoda ili jednostavno želite dodatno produbiti vaš odnos, Gottmanovi savjeti, primjeri iz stvarnoga života, poticajna pitanja za razmišljanje i konkretni zadatci pomoći će vam da ostvarite bolju komunikaciju s vašim partnerom te zajednički posvetite više pozornosti „malim“, svakodnevnim trenutcima koji čine srž svake veze.

  1. Slučajnosti ne postoje – Borja Vilaseca

Suočeni smo danas s nepobitnom povijesnom činjenicom: ljudi sve manje vjeruju religijskim institucijama, ali sve više su u dodiru s osobnom duhovnom dimenzijom. Ovo dugujemo demokratizaciji mudrosti, zbog čega i zapadni tragači sve više zaranjaju u istočnjačku filozofiju. Posljedica tog putovanja samospoznaje masovno je buđenje svijesti u društvu, odnosno duboka, individualna promjena u poimanju sebe i u odnosu prema životu.

Svi ljudi koji su se probudili ‒ vjernici, ateisti ili agnostici ‒ dijele isto iskustvo: ne događa nam se u životu ono što želimo, već ono što trebamo da bismo nešto naučili i duhovno se razvijali. Drugim riječima, slučajnosti ne postoje. Ova knjiga objašnjava kako se osloboditi kaveza u koji je naš um zatvoren, kako se ponovno osjećati cjelovito i povezano sa životom i kako vratiti sebi urođenu radost koju nam pruža jednostavna činjenica da smo živi.

  1. Ganbatte – Hector Garcia i Francesc Miralles

Filozofija ganbattea jedna je od ključnih motivacijskih niti japanske kulture. Ganbatte je specifičan pogled na život koji se fokusira na to da djelujemo najbolje što možemo, ustrajemo u životu i ne posustajemo. Ganbatte nas uči kako premostiti prepreke i ostati motiviranima.

Priznati katalonski autorski dvojac Héctor García i Francesc Miralles, čije su uspješnice Ikigai, Ikigai u praksi i Ichigo Ichie već osvojile srca čitatelja, ovoga puta uvode nas u svijet inspirativnih i praktičnih savjeta kako ideju ganbattea primijeniti u praksi.

Premda je život često nepredvidljiv i van naše kontrole, na nama je da odaberemo kako ćemo se nositi sa životnim poteškoćama te kako ćemo, s novom perspektivom u vidu, pristupiti svakodnevnim zadacima. Primijenite li japansku otpornost i ustrajnost na vlastiti život, ono teško postaje laganim, a nemoguće mogućim.

  1. Voljeti i pustiti – Rachel Brathen

Na putu za joga-retreat koji je organizirala, Rachel Brathen kolabirala je u zračnoj luci, klečeći na koljenima od nesnosnih bolova u trbuhu. Hitno je prebačena u bolnicu, a kad se probudila iz anestezije, dočekalo ju je užasno saznanje: Dok su nju razarali misteriozni bolovi, njezina najbolja prijateljica i srodna duša, Andrea, u isto je vrijeme u prometnoj nesreći zadobila smrtonosne ozljede.

Tri godine prolaze od Andreine smrti, i ono što bi trebalo biti najsretnije vrijeme u životu – zaruke s muškarcem kojeg obožava, nevjerojatna karijera koja je vodi po cijelom svijetu, trudnoća – za Rachel predstavlja suočavanje s nizom kušnji koje imaju potencijal redefinirati njezin život. Zbog nerazriješenih trauma iz djetinjstva na svakom se koraku uvijek iznova suočava s izborom: Hoće li podleći tuzi i inzistirati na kontroli koja je potpuno izvan njezina dosega ili će proći kroz gubitak i prepustiti se?

Dok priča o transformativnom razdoblju, Rachel najiskrenije dijeli teško stečene mudrosti o životu i smrti, ljubavi i strahu, što znači biti majka i kći i kako postati netko tko prolazi kroz vatru nevolja tako da se ne boji snažno voljeti i pustiti.

  1. Ljubav koju vrijedi voditi – Stephen Snyder

U suvremeno je doba seks iznimno popularna i dostupna tema. Samo jednim klikom miša moguće je doći do raznoraznih seksualnih savjeta te, primjerice, doznati nazive poza za koje naši preci nisu ni čuli. No jesi li ljudi zaista sretniji u krevetu?

U moru knjiga koje se dotiču teme seksualne tehnike teško je naići na ono što ljude zaista interesira – kako održati kvalitetu seksualnog života u dugotrajnoj vezi. Pritom je potrebno podrobnije shvatiti seksualne emocije –  kako one funkcioniraju, kakva pravila slijede i kako su vežu na ostale vrste emocija koje posjedujemo.

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.