Ekranizacija romana “Kamo si otišla, Bernadette?” osvaja svjetska kina

Kamo si otišla, Bernadette? svjetski je hit autorice Marije Sample koji je više od 30 tjedana proveo na New York Times bestseller listi. Sedam godina nakon objavljivanja knjige i osvajanja milijuna čitatelja diljem svijeta, u zabavnim i neodoljivo duhovitim pričama o jednoj disfunkcionalnoj obitelji od sada mogu uživati i ljubitelji filmova. 

U filmu popularnog istoimenog romana Marije Semple, dvostruka dobitnica Oscara Cate Blanchett glumi kaotičnu, simpatičnu i preopterećenu umjetničku dušu koja je stavila karijeru na čekanje. Pored toga, Bernadette pati od otvorenih i javnih prostora, ne voli baš komunikaciju s ljudima, kao ni grad u kojem živi. Za Elgieja Brancha, čudo od djeteta zaposleno u Microsoftu, ona je urnebesna, lako zapaljiva, nadarena, nesređena supruga. Za druge majke, koje se okupljaju ispred škole dovozeći i odvozeći svoju djecu, ona je prava opasnost za okolinu. Za arhitektonske stručnjake ona je revolucionarna arhitektica. Za petnaestogodišnju Bee ona je najbolja prijateljica i, sasvim jednostavno, mama. Ali Bernadette odjednom nestane. A Bee mora krenuti na putovanje do kraja svijeta kako bi je pronašla. Rješavanju slučaja najodlučnije pristupa njezina 15-godišnja kći (Emma Nelson) koja će preokrenuti svaki kamenčić pokušavajući otkriti majčin misteriozni život, o kojemu i nema baš puno podataka. Redatelj je Richard Linklater, a glume još Billy Crudup, Kristen Wiig, Judy Greer i Troian Bellisario.

Kamo si otišla, Bernadette? roman je koji tjera na čitanje, neodoljivo napisan, duboko potresan. To je priča o geniju koji ne zna pronaći svoje mjesto, priča o položaju majke i kćeri u ovome svijetu.

„Likovi u ovom romanu doživljavaju, doduše, prave emocionalne boli, ali Semple ima toliko duha, mašte i sposobnosti da uviđa kako su njihove priče urnebesne. Progutao sam tu knjigu s nesputanim zadovoljstvom.“ – Jonathan Franzen

“Divna, smiješna knjiga koja vas stalno iznenađuje… Pravo zadovoljstvo.” – Matthew Kneale

“Svjež, raskošan, duhovit nov glas.” – Helen Fielding

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.