Akademik Pavao Pavličić dobitnik je nagrade Fran Galović za djelo “Kužni pil”

Književni festival Galovićeva jesen svojim je 28. izdanjem nadživio književnika u čiju se čast redovito svake godine održava. Svečano je završen u subotu 6. studenog u Galeriji ‘Mijo Kovčić’ dodjelom književne nagrade ‘Fran Galović’ za najbolje djelo na temu zavičaja i/ili identiteta

Među čak 84 knjige pristigle na natječaj, povjerenstvo u sastavu dr. sc. Mario Kolar, Matija Ivačić i Davor Šalat odlučilo je nagradu ‘Fran Galović’ 2021. godine dodijeliti akademiku Pavlu Pavličiću za djelo ‘Kužni pil‘. Ovogodišnjem laureatu nagradu u iznosu od 15.000,00 kn, diplomu i poklon uručili su Zlatko Krilić, predsjednik Društva hrvatskih književnika i Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice.

Na natječaj za nagradu ‘Mali Galović’ za najbolji učenički rad pristiglo je 35 učeničkih radova, a povjerenstvo u čijem su sastavu bili Darko Pernjak, Maja Krulić Gačan i Petar Lukačić odlučilo je dodijeliti tri ravnopravne nagrade. Nagrada je ravnopravno dodijeljena Martinu Barbericu, Franu Šijaku i Luki Kišu, a uručila im ju je Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje.

Podsjećamo, ovogodišnja 28. Galovićeva jesen svečano je otvorena u Galeriji Ivan Sabolić u Peterancu, rodnom selu Frana Galovića, prigodnim programom i predstavljanjem knjige njegovih izabranih djela „ok večer se zmrači. Galovićeva jesen začinjena je i programima za najmlađe, radionicama za djecu koje su vodile ilustratorice Smiljana Čoh i Nikolina Manojlović Vračar u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ Koprivnica. Jedna od književnih zvijezda ovogodišnjeg festivala bio je Damir Karakaš koji je predstavio svoj najnoviji roman ‘Okretište’. Osim što je predstavio svoj roman ‘Mongolske pjege’, poznati slovenski kantautor i pisac Zoran Predin za koprivničku je publiku održao koncert s gitaristom Igorom Polakom.

Više o obrazloženju nagrade možete pročitati ovdje.

Izvor: tportal

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.