Kužni pil

Pavao Pavličić

Na zalihi
15,91 €
Dodaj u košaricu Kupi e-Knjigu

Kužni pil

15,15 

- +
Podijeli:

Kužni pil

Kužni pil napeta je i zanimljiva priča o našoj prošlosti, zabludama, pogreškama i ljubavi koja uvijek, unatoč svemu, pronađe put.

U lipnju 2000. godine održava se veliki simpozij u povodu sto pedesete obljetnice osnutka grada Varoša, mitskoga mjesta brojnih Pavličićevih romana. Na simpoziju sudjeluju znanstvenici različitih profila, ali ispod njihovih stručnih interesa proviruju svjetonazorski stavovi koji utječu na atmosferu cijeloga skupa, pa dovode i do nekih sukoba. Ali Pavličić ne bi bio Pavličić da u cijelu priču ne uvede i dozu misterija, a sve se vrti oko kužnoga pila, zavjetnoga stupa na glavnom trgu. Priču nam priča čovjek koji je u Varošu rođen, ali je iz njega odveden još kao malo dijete i nikad se nije vraćao,

pa tako sad traga za izgubljenim zavičajem. A ta će potraga za njega biti od iznimne važnosti. Iako mu je već pedeset godina, upoznat će i ljubav svoga života, ženu koju će mu dovesti ovaj splet tajanstvenih događaja.

Majstor pripovijedanja priča s elementima misterija, Pavao Pavličić odlučio nas je odvesti na još jedno neobično putovanje. U Varoš, koji tako neodoljivo podsjeća na Vukovar, u njegove podzemne hodnike, stare spomenike, groblja, među knjige rođenih i umrlih.

O autoru romana Kužni pil:

Pavao Pavličić rođen je 16. kolovoza 1946. godine u Vukovaru gdje je završio osnovnu i srednju školu. Nakon toga uputio se u Zagreb kako bi započeo studij na Filozofskom fakultetu. Diplomirao je 1969. godine komparativnu književnost i talijanski jezik. Doktorirao je 1974. godine tezom iz područja metrike. Svoju karijeru kao jedan od najpoznatijih književnika malo novije generacije započeo je kao novelist. Objavio je velik broj pripovijetki gdje možemo ubrojiti njih nekoliko, a to su: “Vilinski vatrogasci”, “Dobri duh Zagreba”, “Slobodni pad”, “Vodič po Vukovaru”, “Prolazna soba”. Naravno tu je još veliki broj pripovijetki koje nismo sve naveli, ali možete zamisliti kako je riječ o zaista bogatom stvaranju i prije svega naslijeđu.

Ostale knjige Pavla Pavličića potražite ovdje.

X

RECENZIJA Andrea Divić, Cro-kultura

Pavao Pavličić još jednom izvrsno pronalazi mjeru kako bi ravnomjerno utkao i emocije i događanja u rečenice romana stvarajući još jedno prepoznatljivo djelo protkano zavičajem (jer Varoš podsjeća na piščev rodni Vukovar), traganjem i ljubavlju koja, baš kao Dunav, ima ogromnu i nesputanu snagu, bivajući snažan motiv pokretač, ali i utočište koje olakšava povratak korijenima. U romanu se prepoznaje stil pisanja jednostavnog izraza, ali složene strukture koju Pavličićevo vješto pero čini čitkom i prepoznatljivom.više

RECENZIJA Katarina Tkalčević, Čitateljska putovnica

Kužni pil samo je potvrdio i zapečatio moje trajno divljenje prema plodonosnom radu ovoga autora kojega neizmjerno cijenim i rado čitam. Unaprijed se veselim sljedećem romanu, na kojega vjerujem da nećemo morati dugo čekati.više
  • Broj stranica: 320
  • Godina izdanja: 2020
  • ISBN: 9789531428538
  • Uvez: meki
  • Dimenzije: 14 x 20 cm
  • Težina: 345 g
  • Nakladnik: Mozaik knjiga
Podijeli:

Povezani proizvodi

Moglo bi vam se svidjeti

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.